1 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

Nukketeatteri Pikku Aasi antaa Punahilkalle uusia sävyjä Luoma-aholla

Nukketeatteri Pikku Aasi vie lapset Punahilkan maailmaan lauantaina 29.10. Valtakunnallisella kyläelokuvafestivaalilla Alajärven Luoma-aholla.

Nukketeatteriesitys alkaa kello 14 Luoma-ahon koululla. Sen jälkeen Pikku Aasin teatteriväki järjestää lapsille pienen nukketeatterikurssin. Samanaikaisesti tarjolla on myös kyläyhdistyksen maalaustyöpaja.

MAINOS

Ammattilaisnukketeatteri Pikku Aasi toimii kiertävänä lastenteatterina, mutta sillä on myös oma teatteritila Vaasassa. Nukketeatteri sopii kaikenikäisille, sillä sadut, musiikki ja leikit ovat iättömiä.

Lapset pyritään ottamaan mukaan näytelmän kulkuun tavalla tai toisella. Nuken ja lapsen kohtaaminen nukketeatterissa tuottaa lapselle unohtumattomia elämyksiä.

Pikku Aasi ei käytä valmiita tarinoita sinällään, vaan muokkaa ne tarkoituksiinsa ja tämän päivän yleisölle sopiviksi. Niinpä Luoma-aholla esitettävä perinteinen Punahilkkakin on saanut uudenlaisia vivahteita: ”Onko kukaan nähnyt pientä punahilkkaista kissaa? Onko Punahilkka taas kerran unohtunut leikkimään metsään?

Punahilkan kannattaisi syödä enemmän kalaa, siinä on fosforia ja se taas parantaa muistia, toteaa äiti rohkealle metsästäjälle. Roosa Internetmummolla taas on vatsan väänteitä liiallisesta makkaran popsimisesta, ja samaan aikaan salaperäinen postimies koputtaa hänen oveensa kaksi kertaa.

Ettei vaan olisi iso, paha susihukka-Jukka…” Satu Punahilkasta sopii kaikenikäisille, eikä susikaan pelota.

Esitys kestää noin 35 minuuttia ja se on ilmainen.

Esityksen jälkeen Pikku Aasin teatteriväki ohjaa lapsille pienen nukketeatterikurssin. Sen aikana valmistetaan oma käsinukke. Kurssi kestää kaksi tuntia ja se on suunnattu 6-12-vuotiaille. Lapsilta peritään materiaalimaksua kymmenen euroa per lapsi. Mukaan mahtuu enintään 15 lasta.

Ilmoittautumiset Elina Förstille perjantaihin 28.10. mennessä: elina.forsti@japo.fi tai 044 557 4667. Nukketeatterikurssille voidaan ottaa vain rajattu määrä osallistujia, joten Luoma-ahon kyläyhdistys järjestää samanaikaisesti myös maalaustyöpajan lapsille. Maalaustyöpajan osallistumismaksu on viisi euroa per lapsi.

Teatteri-iltapäivän aikana puffetista voi ostaa pientä makeaa ja suolaista purtavaa. Lastenohjelman järjestää Luoma-ahon kyläyhdistys. Rahoitusta ohjelman toteuttamiseen on saatu Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahastolta ja Alajärven kaupungilta.

Tapahtumapaikkana toimii Luoma-ahon koulu (Vimpelintie 591, Alajärvi). Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsee kyläelokuvafestivaalien pääpaikka, Luoma-ahon nuorisoseura. Lisätietoja festivaalista osoitteesta www.kylaelokuva.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät