21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Virtuaalitodellisuus esittäytyy Evijärvellä

Internet on tuonut laadukkaan ja ajankohtaisen tiedon jokaisen älypuhelimen omistajan taskuun. Virtual Reality -virtuaalitodellisuus tuo lähivuosina kokemukset samalla tavalla kaikkien ulottuville.

Pääset koska tahansa kokemaan asioita, jotka eivät aikaisemmin ole olleet mahdollisia. Kävely Marsissa, kuussa ja aurinkokunnan tutkiminen on mahdollista jo tänä päivänä virtuaalilasien avulla.

MAINOS

Virtuaalitodellisuus tulee löytämään oman paikkansa myös yrityskäytössä, ja sille on paljon käyttöä jo nyt esimerkiksi arkkitehtuurissa, rakennusteollisuudessa ja koulutuksessa.

Tutkimus osoittaa, että ihminen muistaa kymmenen prosenttia lukemastaan, 20 prosenttia kuulemastaan, 30 prosenttia näkemästään ja 90 prosenttia tekemästään suorittaessaan tehtävää. Virtuaalitodellisuus mahdollistaa todellisten tilanteiden stimuloimisen, eli tekemällä oppimisen.

Oppiminen mullistuu; kuvittele, että lukemisen sijaan koululaiset opiskelisivat antiikin Kreikan arkkitehtuuria tutkien rakennelmia virtuaalimaailmassa. Virtuaalitodellisuus on niin aidon tuntuinen, että aivot ja keho pitää sitä todellisena. Epäiletkö, kuinka näin voi käydä?

Tule itse katsomaan, millainen todellisuus näyttäytyy virtuaalilasien kautta esimerkiksi meren pohjassa tai keskiaikaisessa linnassa. Voit myös kokeilla jousiammuntaa tai kolmiulotteista piirtämistä.

Virtuaaliesittely järjestetään Kauhavalla LSK Businerss Parkissa Laivueen opistotilassa lauantaina 29. lokakuuta ja sunnuntaina 30. lokakuuta Jokikylän kylätalolla Evijärvellä.

Kummassakin paikassa esittely tapahtuu aamupäivän aikana kolmessa ryhmässä. Ilmoittautumiset 24.10. mennessä joko toimistolle soittamalla tai kotisivun www.jlakeus.fi kautta. Jokaiseen ryhmään pääsee mukaan viisi ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Esittely on maksuton ja sen ohjaa Tuomas Keto.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät