-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Kristoforos-yhtye, 40 vuotta gospelia

Alajärven Siion-temppelillä kaikuu sunnuntaina 30.10. kello 16 gospelmuistoja vuosikymmenten varrelta, kun Kristoforos-yhtye juhlii 40-vuotistaivaltaan konsertilla, joka on nimetty: ”Kultaiset vuoteni, kiitosmielen konsertti”.

Yhtye aloitti jo vuotta aiemmin isompana kokoonpanona, mutta jo varhaisessa vaiheessa kuorosta muodostui pienempi ryhmä. Yhtye on tehnyt vuosien varrella viisi äänitettä ja lisäksi ollut mukana muutamalla kokoelmaäänitteellä.

MAINOS

Äänitteittä on myyty useita kymmeniä tuhansia kappaleita, joskaan viime vuosina niitä ei enää ole ollut saatavilla. Alusta asti mukana ovat olleet Tellervo Saukko (Lakanen), Maija-Liisa Noppa (Kangastie), Aino Kanervikkoaho-Kataja ja Timo Kataja. Vuosien varrella mukana ovat olleet myös Hannele Väärämäki ja Teijo Pollari.

Kristoforos- nimen ryhmälle antoi edesmennyt opettaja Elna Väärämäki. Se merkitsee ”Kristuksen kantaja” ja on perua vanhasta legendasta, jossa jättiläinen kohtasi Kristus-lapsen ja kantoi tämän virran poikki. Nimensä mukaisesti yhtye on halunnut musiikillaan tuoda evankeliumin hyvää sanomaa ihmisten tietoisuuteen.

Kristoforos on tullut tunnetuksi moniäänisistä, melodisista hengellisistä lauluista, joita keikkamatkoilla on säestetty kitaroilla ja pianolla. Varsinkin 70-luvun lopulta aina -90- luvulle saakka yhtye keikkaili runsaasti kotimaan lisäksi Ruotsissa, Venäjällä ja aina Unkarissa saakka.

Ajan kuluessa nuorista kasvoi perheellisiä aikuisia ja perhe- sekä työelämän kiireet hillitsivät menoa. Ryhmä on kuitenkin edelleen aina silloin tällöin esiintynyt ja niinpä syntyi ajatus juhlia ensimmäisen äänitteen julkaisun 40-vuotispäivää konsertilla.

Kristoforos kutsuu kaikkia ystäviään ”Kiitosmielen juhlakonserttiin” Alajärven Siion- temppelille 30.10. kello 16. Tilaisuudessa käyttää puheenvuoron ensimmäisten äänitteiden tuottaja ja kustantaja Leevi Hakola sekä pitkäaikainen yhteistyökumppani pastori Onni Haapala.

Ohjelmalehtisen tuotto käytetään alajärveläisten lasten ja nuorten hyväksi tehtävään työhön. Konsertin lopussa on kahvitarjoilu.

A.K.-K.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät