-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Suomi 100 -korulle etsitään tarinaa – Annukka Lahti Desing toteuttaa

Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017 ja tästä alajärveläinen Kello ja Kulta Hippu -myymälän yrittäjä, Annukka Lahti Desing -brändin jalometallimuotoilija Annukka Raatikainen on saanut idean Suomi 100 -korun valmistamiseen.

– Olen jo parin vuoden ajan miettinyt, että haluaisin suunnitella jonkin hyväntekeväisyyskorun. Teema kirkastui Suomen satavuotisjuhlien kynnyksellä, Annukka kertoo ja toivoo nyt, että saisi apua paikallisilta asukkailta korun suunnitteluun.

MAINOS

Korusta tulee hopeinen naisten riipus. Sen suunnittelun avuksi Annukka haluaisi nyt kuulla maamme itsenäisyyteen liittyvät ihmisten tarinoita ja kertomuksia. Tarina voi olla mitä tahansa itsenäisyyteen liittyvää – joko omaa tai vaikkapa isovanhemmilta kuultua.

Sopivan tarinan pohjalta Annukka suunnittelee korun alkuvuoden aikana, jotta se saadaan myyntiin ennen kevättä. Artenomi Niina Hallila on apuna suunnittelussa ja tekee korulle sopivan rasian. Naisten toive on, että korun taakse löytyisi tarina, joka voitaisiin liittää korupakkaukseen.

Toinen asia jossa apua tarvitaan, on sopivan lahjoituskohteen löytäminen, sillä tavoitteena on nimenomaan hyväntekeväisyys ja osa korun hinnasta lahjoitetaan sopivaan hyväntekeväisyyskohteeseen.

Tämän tavoitteen tueksi korun suunnitteluun ja toteutukseen haetaan rahoitusta, jotta korun hinnasta mahdollisimman iso siivu menisi lahjoituskohteelle.

– Kertokaa meille tarinoitanne itsenäisyydestä! Korulle ei tarvitse mallia hahmotella, riittää että kerrotte tarinan, Annukka ja Niina toivovat.

Näitä kertomuksia halutaan kuulla tämän vuoden loppuun mennessä mieluiten kirjallisesti sähköpostilla kellojakulta@hippu.fi tai postitse Keskuskatu 14.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät