PK Powerilta potkua yritysten kehittämiseen

Mainos[adrotate banner="3"]

– Tällä alueella yrityksissä on vahva usko omaan osaamiseensa. Yrityksissä katsotaan positiivisesti ja luottavaisesti tulevaisuuteen, omaan osaamiseensa ja tekemiseensä. Uskon itsekin, että he tulevat pärjäämään.

– Monet yrittäjät ovat kertoneet, että tilauskertymä on parantunut tai tilauskirjat ovat täynnä, kertoo PK Power-hankkeessa projektipäällikkönä toimiva Jukka Rosbacka.

MAINOS

PK Power-hanke aktivoi Aisaparin eli Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin alueella toimivia yrityksiä mukaan oman yrityksensä kehittämistyöhön. Projektipäällikkö on yhteyksissä alueen yrityksiin ja kokoaa tietoa erityisesti valmistavan teollisuuden pk-yritysten erilaisista kehitystarpeista.

Yrityshaastattelujen yhteenvedosta ilmenee, että yritykset tarvitsisivat apua muun muassa myyntiin ja markkinointiin, tuotantoon ja laatuun liittyvissä asioissa.

– Olemme nyt haastatelleet parikymmentä yritystä. Vastaanotto on ollut hyvä. Erityisesti pienemmissä yrityksissä ollaan tyytyväisiä, että heidänkin mielipidettään kysytään.

– Yrityksissä on erilaisia kehittämistarpeita. Pienissä yrityksissä ei ole aikaa lähteä kehittämään asioita tai asiat etenevät hitaasti yksi asia kerrallaan.

– Yrityksille on iso juttu, kun he saavat kehittämistyöhönsä tukea ja rahallistakin apua siihen, että asioita laitetaan kuntoon. Kun asioita on sopivasti esivalmisteltu, niin mukaan lähteminen on helpompaa.

PK Power-aktivaattorihanketta hallinnoi Emineo Oy ja heidän kontaktiensa pohjalta hankkeessa on otettu yhteyksiä yrityksiin. Yritykset voivat myös itse ottaa yhteyttä projektipäällikköön, mikäli asia kiinnostaa.

Yritysten kehittämistoimintaa viedään eteenpäin muodostamalla 6-7 yrityksen yritysryhmähankkeita. Yritysryhmähankkeeseen pyritään saamaan erilaisia yrityksiä. Yritysryhmähankkeisiin hyväksytään mukaan yritykset, joiden liikevaihto on enintään 10 miljoonaa euroa tai työntekijämäärä enintään 50 henkilöä.

– Ryhmää rikastuttaa, kun mukana olevat yritykset ovat erilaisia. Hyviä käytäntöjä voidaan jakaa yritysten kesken, vaikka toimiala on eri.

Ensimmäinen yritysryhmähanke pyritään saamaan matkaan ennen vuoden vaihdetta. Kaikkiaan hankkeen aikana pyritään käynnistämään useampia yritysryhmähankkeita.

Mikä Emineo Oy?

Hanketta hallinnoiva Emineo Oy on Tapio Palttalan vuonna 2004 perustama konsulttiyritys. Palttalan alaan kuuluvat tuotannon kehitys, järjestelmät ja it-asiat. Pirjo Rantaniemi vastaa laatuasioista.

– Itselläni on taustaa erityisesti hankinoista ja tuotannon kehityspuolelta sekä esimiestehtävistä, myös talouspuoli ja raportointiin liittyvät asiat ovat minulle tuttuja. Käytännön kokemusta ja näkemystä minulla on muun muassa ABB:ltä ja pk-yrityksistä, kertoo Rosbacka.

Marita Mattila

MAINOS
Edellinen artikkeliValintoja ja muistamisia Alajärven Yrittäjien syyskokouksessa
Seuraava artikkeliMörköilta tulee nyt uusin maustein!