Alajärven helluntaiseurakunta lähettää 12 000 kiloa vaatetta maailmalle

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven helluntaiseurakunnan pastori Tommi Rimpeläinen työskenteli nuorisotyöpastorina aiemmin Kouvolassa ja ystävystyi serkusten Mika ja Manu Hagertin kanssa. Ystävyys on kantanut välimatkasta huolimatta ja jokaisella on vahva kutsumus tehdä työtä, jolla on merkitystä.

Fida-kirpputorit ovat tuttu näky Suomessa. Kyseessä on hyväntekeväisyysmyymäläketju, jonka tuotoilla tuetaan Fidan tekemää työtä kehitysmaiden lähimmäisten hyväksi. Unkarin Romanimission johto on vieraillut muutama vuosi sitten Suomessa ottamassa mallia Fidan kirpputoritoiminnasta, jotta vastaavaa toimintaa voitaisiin aloittaa ulkomailla.

MAINOS

Uskon veljet Tommi, Mika ja Manu miettivät kuinka voisivat tukea toiminnan aloittamista Euroopassa ja vierailivat Helsingissä Fidan päävarastolla, jossa odotti 12 000 kiloa vaatetta vailla määränpäätä. Miesten yhteiseksi unelmaksi muodostui vaatelastin kuljettaminen Unkarin lajittelukeskukseen, josta osa niistä jaettaisiin suoraan vähävaraisille romaniperheille ja osa ympäri Eurooppaa avattavilla kirpputoreille.

Lähetyslounaan tulot lyhentämättömänä vaatteiden ja kenkien kuljetuksee

Tänä sunnuntaina 6.11. klo 13 päästään nauttimaan Alajärven Helluntaiseurakunnalla maistuva lähetyslounas, jonka tuotto menee suoraan kuorman kuljetuksen kuluihin. Jokainen lounastaja tekee syödessään siis konkreettisesti hyvää! Myös Hagertin pojat ajavat tuolloin Alajärvelle ja kertovat tarkemmin projektista.

Kaikille avoimen lähetyslounaan ruokalistalta löytyy perunat ja jauhelihakastike, vihreä salaatti, ruokaisa salaatti, porkkanaraaste, puolukkahillo ja leivät. Juomana on kotikalja, maito ja vesi. Jälkiruokana kiisseli. Hinta aikuisille on 8 euroa, 7-12 vuotiaille 4 euroa ja alle kouluikäiset ruokailevat ilmaiseksi.

Aiemminkin vaatelasteja Unkariin kuljettanut kolmikko lähtee matkalle mukaan, joko autolla tai lentäen. He haluavat päästä omin silmin näkemään, mitä vaatteille lajittelukeskuksessa tapahtuu. Valokuvausta harrastava Rimpeläinen aikoo ikuistaa kameralla projektin tuloksia.

Kuoma lahjoitti hyväntekeväisyyteen 300 paria uusia talvikenkiä!
Kuoma lahjoitti hyväntekeväisyyteen 300 paria uusia talvikenkiä!

Itä-Euroopassa talvet ovat kylmiä ja useat romaneista paleltuvat kuoliaiksi ilman asianmukaista varustusta. Suomalainen jalkinevalmistaja Kuoma vastasi miesten haasteeseen ja lahjoitti 300 uutta tehtaalta tullutta talvikenkäparia Unkariin vietäväksi! Rimpeläinen odottaa näkevänsä lasten ja aikuisten riemun saadessaan kiskaista uudet kengät jalkaansa ja lämmintä vaatetta ylleen. Kuoman lisäksi tärkeät yhteistyökumppanit Fida sekä Elämä ja Valo saavat miehiltä kiitosta.

Jos kaikki menee suunnitellusti, rekka lähtee Helsingistä kuukauden kuluttua Unkariin. Tavoitteena on, että vaatekuljetuksesta saataisiin säännöllistä. Konkreettisen vaatehyödyn lisäksi Rimpeläinen kokee työn tärkeänä, sillä kirpputoritoiminta luonnollisesti myös työllistää ihmisiä.

Operaatio Joulun Lapsi – kokoa joululahja Euroopan köyhille lapsille

Alajärven helluntaiseurakunta tarjoaa myös muita tapoja auttaa konkreettisesti. Patmos Lähetyssäätiön keräys haastaa ihmisiä kokoamaan lahjapaketteja Euroopan köyhille lapsille Romaniaan ja Moldovaan. Tänä syksynä pakettien keräysaika on 13.11. saakka. Keräyspaikkana toimii Kahvila Toivo. Kokoamisen selkeät ohjeet ja paljon muuta materiaalia löydät osoitteesta www.joulunlapsi.fi.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliYrittäjien info- ja ideointi-illassa rohkaistiin yrittäjiä verkostoitumaan
Seuraava artikkeliVaraudu liukkaisiin keleihin