25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Urheilun sykkeestä parempaa elämää

Lähetystyö on esillä tulevana sunnuntaina 6.11. sananjumalanpalveluksessa Alajärven kirkossa, kun vieraana kuullaan keskustelusaarnan aikana seurakuntapastori Ann-Mari Häggman-Niemen kanssa alajärveläissyntyistä Lähetysyhdistys Kylväjän viestintäpäällikköä Outi Rajalaa.

Kolehti niin ikään kohdistetaan tällä kertaa urheilulähetystyölle erityisesti mongolialaisten lasten parissa.

MAINOS

Kirkkohallituksen määräämä Lähetysyhdistys Kylväjän virallinen kolehtipyhä on sunnuntaina 6.11 ja kolehdin välittää kohteelle FLOM Sports Club.

Urheilulähetystyön taustaa

FLOM Sports Club on vuoden 2014 alussa perustettu urheiluseura. Sen toimintaa johtaa joukkuevalmentaja Niko Ijäs. Yhdessä vaimonsa diakoni, sosionomi Marijan kanssa hän parantaa mongolialaisten elinoloja paitsi urheilun avulla, myös diakonisesti.

Urheilutyötä tekevät lähetit ovat yhdistäneet kaksi sydämen intohimoa, uskon ja urheilun. Urheilulähetit avustajineen ovat lyhyessä ajassa laajentaneet lajivalikoiman jalkapalloon, koripalloon ja lentopalloon, sekä tuoreimmaksi myös jousiammuntaan.

Erilaisissa urheilutapahtumissa lapset ja nuoret oppivat sosiaalisia taitoja ja arvoja, joita tarvitaan elämässä yleisestikin. Pelien tuoksinassa lapsia ja nuoria kutsutaan mukaan seurakuntien toimintaan. Seurakuntien yhteydessä toimivissa urheilujoukkueissa pelaajat voivat hiljentyä myös hartauksiin.

Ijäkset ovat tulossa pian Suomen-jaksolle. Urheilulähetystyö jatkuu Nikon kouluttamien paikallisten voimin maassa olevien suomalaisten lähettien tuella.

Lähetysyhdistys Kylväjä tekee työtä alueilla, joissa on vain vähän kristittyjä ja kirkkoja. Usein tämä tarkoittaa työskentelyä haastavissa paikoissa, kuten islamilaisilla alueilla. Järjestöllä on tällä hetkellä noin 40 lähettiä erityisesti Aasiassa. Mongolian-työtä on tehty vuodesta 1997.

FLOM Sports Clubin vaikuttavaa toimintaa esitellään virallisen kolehtipyhän jumalanpalveluksissa ja tilaisuuksissa, myös Alajärven kirkossa, jossa keskustelusaarnassa on mukana kirkkoherra Ari Aurasen lisäksi Kylväjän viestintäpäällikkö Outi Rajala.

Niko Seppä/Tiina Akomeah

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät