0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinissa voi kokea, miltä tuntuu pyörähtää autolla katon kautta ympäri!

Soinin Liikekeskuksessa rävähtää keskiviikkoiltana 7.12. kello 16-19 välisenä aikana huikea Joulusuunnistus -tapahtuma, jossa tekemistä ja meininkiä on tarjolla kaikenikäisille!

4H -yhdistyksen toiminnanjohtaja Saija Källi kertoo, että idea tapahtumalle lähti Soinin 4H:n ja MLL:n viime vuonna järjestämästä yhteisestä jouluaskartelupajasta, jota haluttiin jatkaa tänäkin vuonna mutta hiukan uudistetumpana.

MAINOS

Homma laajenikin sitten niin, että nyt lähes kaikki Liikekeskuksen toimijat ja monta muutakin sen ulkopuolelta olevaa tahoa lähti yhteiseen hankkeeseen mukaan! Tapahtuma sijoittuu Liikekeskuksen alueelle ja siellä kokee jouluisen tunnelman erilaisten rastien kautta.

Joulusuunnistuksessa voi osallistua askarteluun, piparkakkukylän rakenteluun ja satutuntiin sekä tutustua Jussi Syrjälän valokuvanäyttelyyn. Tapahtumassa on lisäksi mahdollisuus kuntosalin vapaaseen käyttöön, kehonkoostumusmittaukseen, hyvinvointiarviointiin, lapsiparkkiin, konsolipelaamiseen ja alkusammuksen harjoitteluun.

Yhtenä kirsikkana kakussa on se, että nyt on mahdollista testata miltä tuntuu, kun auto pyörähtää katon kautta ympäri!

Tapahtumassa on jaossa jokaiselle oma suunnistuskartta, josta selviää toimintapisteet ja niiden sisältö. Keräämällä leimoja karttaan, täyttämällä yhteystiedot ja palauttamalla lomakkeen osallistuu 50 euron lahjakortin arvontaan. Voittaja saa valita lahjakortin mieleiseensä, soinilaiseen liikkeeseen.

Tekemistä vauvasta vaariin

Joulusuunnistuksella luvassa on Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalveluilta liikunnallista toimintaa. Liikuntaohjaaja Janne Kujala kertoo, että kuntosalilla pidetään avoimet ovet kello 16-19. Kaikki halukkaat pääsevät silloin tutustumaan kuntosaliin ilmaiseksi.

Janne opastaa tuolloin kuntosalin laitteiden käyttöä ja kertoo kuntosaliharjoittelusta. Vapaa-aikapalveluille on juuri valmistunut kuntosaliopas aloittelevalle työikäiselle kuntoilijalle, jonka Janne on laatinut opinnäytetyönään.

Opas on näytillä kuntosalilla, joten siihen voi tutustua ja heittää muutenkin kysymyksiä kuntosaliharjoittelun aloittamisen suhteen. Kaikkien kuntosalilla käyneiden henkilöiden kesken arvotaan kaksi kappaletta kymmenen kerran kuntosalikorttia.

Kuntosalilta löytyy illalla Jannen lisäksi myös Personal Trainer Tiina Väliaho, joka tekee maksuttomia kehonkoostumusmittauksia ja hyvinvointiarvioita!

Kyläpääskyt ry:n Korttitalolla on mahdollisuus tutustua Jussi Syrjälän valokuva-näyttelyyn. Jussi on tapahtuman aikana paikan päällä kertomassa ottamistaan valokuvista. Kyseessä on miehen ensimmäinen näyttely ja esillä on hänen ottamiaan luontokuvia.

Nykterhetsförbundet Hälsa och Trafik, Raittius- ja liikennevalistusyksikkö tuo paikalle varmasti illan odotetuimman jutun, pyörähdysauton, jonka kyydissä on mahdollisuus kokea, miltä tuntuu kun auto pyörähtää katon kautta ympäri!

Osallistujan pituusraja on minimissä 135 senttiä turvallisuuden takaamiseksi. Kokeiltavana on myös törmäyskelkka. Tämän mahdollisuuden osallistujille tarjoaa Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi.

Osuuspankilla taas on mahdollisuus käydä arvailemassa näyteikkunalla olevan kappalemäärän ja osallistua samalla tuotepalkinnon arvontaan. Lahjapuodissa on luvassa illan teemaan sopivia tuotetarjouksia ja Soinin Apteekissa on tuotetarjouksia ja maistiaisia.

MLL Soinin yhdistys järjestää nuopparilla askartelupajan. MLL:n varapuheenjohtaja Elise Alatalo kertoo, että pajassa on askartelumalleja niin lapsille kuin aikuisillekin. Nuopparilla on perheen pienimmille leikkipiste ja lastenvahti, jotta aikuiset saavat rypistellä rauhassa mm. suodatinpusseja tai lähteä vaikkapa kuntosalille treenaamaan. MLL tarjoaa glögiä, mehua ja pipareita.

Soinin 4H-yhdistyslöytyy niin ikään nuorisotilasta, jossa rakennellaan suurta piparkakkukylää, joka lahjoitetaan valmiina tuotoksena vanhainkodille ilahduttamaan ikäihmisiä. – Jokainen voi tulla mukaan hyvään tekoon ja loihtimaan piparitaikinasta ja erilaisista koristeluaineksista yhteistä joulutunnelman luojaa. Paja toteutetaan yhteistyössä keskuskeittiön kanssa, kertoo Saija Källi.

Soinin kirjastossa on jouluaiheinen satutunti kello 17.30. Lisäksi kirjastossa voi pelata erilaisia pelejä PlayStation 3 – ja Wii U -konsoleilla koko tapahtuman ajan. – Jos pelaajia on paljon, varataan yhdelle pelaajalle tai porukalle aikaa maksimissaan puoli tuntia, kertoo Suvi Hokkanen kirjastolta.

– Varauduthan siis odottamaan hetken, mikäli konsolit ovat varattu. Voit vaikka varata ajan pelaamiseen ja käydä odottaessasi jollain muulla toimintapisteellä. Kirjastossa voi myös odottaessa pelata esim. lautapelejä tai käyttää tabletteja. Arvomme kävijöiden kesken myös kirjapalkintoja.

Tapahtumassa on esillä myös Soinin palokunnan kalustoa. Palomies Juha Vehkamäki lupaa, että lisäksi on mahdollisuus kokeilla ja harjoitella alkusammutusta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät