13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Mosaiikkinäyttely Alajärven kirjastossa

Juuso Jokiaho on koonnut mosaiikkinäyttelyn Alajärven kirjastoon. Mosaiikkitöitä hän on tehnyt noin kahdeksan vuotta ja tällä hetkellä hän tekee niitä Päiväkeskus Keitaalla sekä myöskin omassa kodissaan, jossa hänellä on työhuone.

Juuson mosaiikkityöt ovat myöskin muodokkaita! Toteutuksessa vain mielikuvitus on rajana.

Juuso lukee paljon tatuointilehtiä, joista hän saa töihinsä inspiraatioita yhdistelemällä ja piirtämällä kuvia. Juuso on ollut nuoresta asti hyvä piirtämään. Ennen materiaalien tilausta Juuso suunnittelee töidensä värit ja materiaalin menekin, jonka mukaan hän tekee tilauksen Mikkelistä. Töiden valmistukseen hän käyttää pihtejä sekä laattaleikkuria.

MAINOS

Mosaiikkityöt tuovat hänelle tekemistä viikonlopuiksi, jolloin hän tekee töitä kotonaan. Harrastus vaatii paljon aikaa ja hyvää keskittymiskykyä. – Tämä on rentouttavaa puuhaa ja sielu lepää, Juuso toteaa.

Juuson mosaiikkityöt ovat olleet myöskin Keitaan seinällä nähtävillä. Myyntiin Juuso ei ole koskaan töitään laittanut, koska kokee, ettei sille ole ollut tarvetta. – Onpa joskus näytettävää mitä on tullut tehtyä, Juuso nauraa.

Innostus mosaiikkitöihin sai alkunsa, kun Juuso oli Kankaanpään A-klinikalla, jossa tuli puheeksi, että mitäs sitten, kun täältä kotiudutaan? Klinikan johtaja sanoi tietävänsä erään taiteilijan ja kysyi olisiko hänellä joitakin ideoita. Taiteilija kertoi mosaiikeista, joista Juuso innostui. Mosaiikkitöistä tulikin hänelle intohimo.

– Tämä jysähti heti kuin metrinen halko ja päivääkään en ole tehnyt mitään muuta, Juuso naurahtaa.

Juusolla on ollut myöskin huonoja hetkiä niin kuin jokaisella joskus jonkun harrastuksen tai työn parissa.

– Välillä käynyt mielessä, että miksen alkanut vaikka kalakauppiaaksi, Juuso vitsailee.

Intohimo mosaiikkitöihin on niin suuri, ettei Juuso voisi kuvitellakaan, että lopettaisi. Nyt Juuso on ollu raittiina 1,5 vuotta. Into töihin kasvaa ja työt alkavat olemaan kokoajan isompia sekä haastavampia. Juuson Mosaiikkitöitä pääsee ihastelemaan Alajärven kirjastossa koko joulukuun ajan.

Jenna Tanhua

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät