25.6 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Eepos yhdistää 22 kirjastoa helmikuussa 2017

Epos yhdistää 22 kirjastoa helmikuussa. Mukaan liittyy 22 kuntaa, niiden mukana YTY –kirjastot, eli Alajärven, Evijärven, Lappajärven, Perhon, Soinin, Vetelin ja Vimpelin kirjastot sekä Lehtimäen lähikirjasto.

Mukaan tulevat myös Seitti -kirjastot, eli Seinäjoen ja Kuortaneen kirjastot, Lakia -kirjastot, eli Lapuan, Kauhavan, Isonkyrön, Laihian ja Jalasjärven kirjastot sekä Alahärmän, Ylihärmän ja Kortesjärven lähikirjastot, Oiva -kirjastot, eli Ähtärin ja Alavuden kirjastot sekä Töysän lähikirjasto, Krannit -kirjastot, eli Kauhajoen, Kurikan, Isojoen, Karijoen, Kaskisten ja Teuvan kirjastot sekä Jurvan lähikirjasto ja Päntäneen kirjasto sekä Ilmajoen kunnankirjasto.

MAINOS

Asiakas voi valmistautua uuteen kirjastokimppaan tarkistamalla, että kaikki yhteystiedot ovat ajan tasalla, maksamalla kertyneet myöhästymismaksut pois, sillä lainakiellon rajaksi tulee viisi euroa ja lakkauttamalla ne kirjastokortit, joilla ei ole lainoja, jos omistat useamman kuin yhden kirjastokortin Eepos-alueella.

Epos -kirjastoissa yksi ja sama kirjastokortti käy kaikissa yleisissä kirjastoissa 22 Eepoksen kunnassa. Samalla kortilla ovat kaikki lainat ja tiedot.
Vanha kortti käy kaikissa kirjastoissa. Kirjastokortteja ei tarvitse vaihtaa.

Verkkopalvelu vaihtuu. Sen kautta näkyy kaikkien Eepos-kirjastojen kokoelmat. Lainan saa palauttaa mihin tahansa Eepos-kirjastoon ja koko alueen laajuinen logistiikka takaa sen, että aineistoa saa tilattua kotikirjastoon mistä tahansa Eepos-kirjastosta.

Koko Eepokselle tulee myös yhteinen e-kirjakokoelma ja yhteiset käyttösäännöt, samat myöhästymismaksut ja muut säännöt.

Omista kokoelmista varaaminen on kaikkialla maksutonta ja YTY -kirjastojen väliset lainat ovat edelleen maksuttomia.

Muutoksen vuoksi kaikki YTY -kirjastot on suljettu 18.1.-6.2. välisen ajan. Eepos -kirjastot avaavat ovensa asiakkaille 7.2. YTY -kirjastojen verkkokirjasto Arena lakkaa toimimasta 16.1. Uusi verkkokirjasto avataan 24.2.

Asiakas saa muutoksessa käyttöönsä aiempaa laajemmat kokoelmat. Tiivistynyt ja laajentunut yhteistyö takaa sen, että kaikki kirjastot alueella pääsevät mukaan kehityshankkeisiin, verkostoitumisen avulla parannetaan ja ylläpidetään kirjastoammattilaisten ammattitaitoa.

Yhteishankinnat suurempine volyymeineen takaa paremmat neuvotteluasemat. Lisäksi kirjastojen tietokantojen yhdistäminen tuo vastedes kirjastoille säästöjä vuosittaisissa ohjelmistokuluissa.

Eepos -kimpan muodostamiseen on saatu AVI:lta 150000 euroa avustusta. Kuntien ei ole tarvinnut panostaa tavanomaisia käyttökuluja enempää.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät