1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Svanin perheessä vietetään joulu kissanpentujen elämää seuraten

Alajärveläinen Tanja Svan aloitti tänä kesänä virallisesti Ragdoll -rotukissojen kasvattamisen ja odotettu ensimmäinen pentue syntyi Svanillan kissalaan marraskuun 7. päivä. Pienokaisia on odottanut kuumeisesti koko perhe, johon kuuluu Tanjan lisäksi aviomies Mikko, sekä tytöt Camilla ja Cecilia.

Joulu Svanin perheessä kuluu pentujen kasvamista ja touhuamista ihmetellessä.

Lapsista on kehittynyt loistavia pentujen käsittelijöitä. 6-vuotiaan Camillan haaveena onkin tulevaisuudessa eläinlääkärin työ. Viidestä pennusta Vili on Camillan mukaan kaikista vilkkain ja tytöllä riittää tekemistä, kun tämän perään täytyy katsoa.

MAINOS

Pentujen emä on perheen kaunis Mussu-kissa, joka on luonteeltaan rodulle hyvin tyypillinen. Pentujen isä on komea Ragdoll-kollikissa, joten pennuista odotetaan sekä hyvännäköisiä että- luonteisia kissoja.

– Mussu leikkii tyttöjen kanssa piilosta, lohduttaa jos he itkevät, tulee viereen nukkumaan pää tyynyllä ja komentaa antamaan ruokaa näykkimällä minua pohkeesta jos en kiirehdi, Tanja nauraa.

– Ragdoll-kissat ovat lemmikkinä todella sosiaalisia ja ihmiseen kiintyviä. Mielestäni ne omaavat jopa koiramaisen luonteen. Ne ovat uteliaita, leikkisiä ja hyvin viisaita, Tanja kertoo rodusta.

Rodun nimi Ragdoll tulee kissan erityisominaisuudesta heittäytyä aivan räsynukkemaisen veltoksi jo pentuna kun sen ottaa syliin tai kääntää selälleen.
Ragdolleja on monen värisiä ja niillä on syvänsiniset silmät. Turkki on silkkisen pehmeä. Tanjan pentueesta kaksi omaa oikein hyvän värin näyttelyitä ajatellen ja toinen niistä jääkin Svanillan kissalaan.

Kissat ovat Camillalle tärkeitä perheenjäseniä ja niistä luopuminen on surullista. Pentueesta jää kuitenkin yksi kissa Svanin perheeseen.

Tanja kertoo, että moni saattaa säikähtää rotukissojen korkeaa hintaa, mutta muistuttaa, että hintaan on hyvä syy. Svanillan kissalan pennut myydään rokotettuna, useasti madotettuna, sirutettuna ja eläinlääkärin tarkastamana sekä kissaliittoon rekisteröitynä. Pennunostaja saa mukaan penturepun, joka sisältää ruokaa ja leluja, hoito- ja ruokinta ohjeet sekä kasvattajan tuen.

Halvalla ostettu rotukissa voi tulla hyvin kalliiksi, jos esimerkiksi pentuajan heikkotasoinen ruoka on aiheuttanut terveysongelmia, jotka vaativat eläinlääkärin hoitoa.

Joulu Svanin perheessä kuluu pentujen kasvamista ja touhuamista ihmetellessä. Muutamia varauksia kissoista on tehty. Tanja kehottaa tutustumaan kissalan kotisivuihin (www.svanillancattery.simplesite.com) ja ottamaan yhteyttä mikäli joku haluaa tarjota hyvän kodin jollekin näistä suloisista pennuista.

Roosa Linnanmäki

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät