0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Alajärven kaupungin uudet kotisivut julkaistaan torstaina

Alajärven kaupungin uudet kotisivut avataan torstaina 22.12. kello 9. Uudet sivut tuovat kaupungin nettinäkyvyyden tähän päivään, sillä vanhat sivut olivat peräisin 2000 -luvun alusta.

– Tilanne ei ole ollut optimaalinen asiakkaan kannalta. Käytössä on ollut kolmet sivut; 2000 -luvun alusta peräisin oleva alajarvi.fi, Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen sivut sekä perusturvan sivut, toteaa hallintojohtaja Tero Kankaanpää.

MAINOS

Alajärven kaupungin omat sivut edustavat omaa aikakauttaan, jonka jälkeen tekniikka on kehittynyt. Myöskään graafinen ilme ei edusta enää tätä päivää. Sisältöä sivuille on kertynyt vuosien varrella paljon ja asioiden löytäminen sivuilta ei ole ollut helppoa.

Alajärven kaupungin uudet kotisivut avautuvat käyttöön tulevana torstaina 22.12. kello 9 aamulla.

Järvi-Pohjanmaan kuntien yhteinen sivusto puolestaan on elänyt aikansa päähän jo ihan siksikin, että yhteistoiminta-alueen olemassaolo loppuu vuoden vaihteessa ja samaan aikaan myös sivusto ajetaan alas.

– Järvi-Pohjanmaan perusturvan oma sivusto sen sijaan jää edelleen olemaan ja sitä päivitetään. Se jatkaa omaa elämäänsä aina soten tuloon saakka, Kankaanpää kertoo.

Kotisivutilanteen päivittämiseksi Alajärvelle perustettiin keväällä kotisivutyöryhmä, jota Kankaanpää on johtanut. Ryhmä on kokoontunut neljästi linjaamaan sivujen rakennetta ja ulkoasua. – Kiitos Järvinetin Ville Virtalalle, joka on ollut alusta saakka sivujen koodarina, Kankaanpää kiittää. – Sivut on siis tehty itse kuntayhtiön toimesta.

Uudet sivut julkaistaan torstaina 22.12. kello 9 osoitteessa alajarvi.fi.

Uusilla sivuilla nähdään mm. Pekka Viitaniemen ja Mootoo Amemorin Alajärveltä ottamia kuvia. Etusivulla kuvat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan.

– Etusivulta löytyy paitsi ylävalikot, myös kuulutukset, uutiset ja tapahtumat. Tapahtumat -osioon kolmas sektori voi suoraan linkittää omia tapahtumiaan, toivomme palstan palvelevan Alajärven tapahtumakalenterina.

Tunnuksia tapahtumakalenteriin saa kaupungilta Raija Hankaniemeltä, joka on ollut mukana myös kotisivuja suunnitelleessa työryhmässä.

Päävalikkoja etusivulle suunniteltaessa on pyritty ajattelemaan asiakaslähtöisesti ja luopumaan hallinnonalojen rajoista. Niinpä päävalikkoina ovat kunta ja päätöksenteko, asuminen ja ympäristö, terveys ja hyvinvointi, varhaiskasvatus ja opetus, vapaa-aika ja matkailu sekä elinkeinot ja yrittäminen.

Päävalikkojen alta löytyvät aiheeseen liittyvät alavalikot. Etusivulta on suorat linkit mm. uimahallin ja museon sivuille sekä pöytäkirjoihin, jotka ovat asioita, joita kaupungin sivuilta eniten etsitään.

Fonecta Totalista yhteystiedot

Samaan aikaan kotisivu-uudistuksen kanssa kaupungilla on valmisteltu toista, ainakin yhtä mittavaa projektia, Fonecta Totalin käyttöönottoa.

– Talouden tasapainotusohjelmassa on päätetty, että kaupungin puhelinvaihde sulkeutuu 28.2.2017 viranhaltijan jäädessä eläkkeelle. Käyttöön otetaan Fonecta Total, jonka avulla kotisivuilta löytyy henkilöstön suorat numerot.

Käytännössä palvelu pelaa niin, että kotisivujen linkin kautta voi etsiä yhteystiedon oikealle henkilölle nimen, ammatin tai tehtävän perusteella. Kun oikea henkilö löytyy, voi halutessaan hänen tehtäväalueensa vielä tarkastaa avautuvasta tietokortista.

– Systeemin käyttöönotto vaatii vastuualueiden määrittämistä henkilöstölle riittävän laajasti, jotta oikea henkilö löytyy haulla helposti, Kankaanpää sanoo. Järjestelmä otetaan käyttöön viimeistään vuoden vaihteessa ja puhelinkeskus sulkeutuu helmikuun lopussa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät