0.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Isoperkkiö ja Luoma Lappajärven piparkakkutalokilpailun yleisön suosikkeja

Lappajärven piparkakkutalokilpailun palkinnot jaettiin perjantaina kirjastossa. Yleisen sarjan voittajaksi raati arvosteli Susanna Isoperkkiön työn. Toiseksi tuli Heli & Olivia Luoma ja kolmanneksi Sointu Ketola.

Susanna Isoperkkiön piparkakkutalo jakoi yleisöäänestyksen voiton yhdessä Heli & Olivia Luoman työn kanssa.

Yleisöäänestyksessä Isoperkkiö ja Luoma saivat yhtä monta ääntä. Äänestäneiden kesken arvotut kirjapalkinnot voittaneet Kalevi Pölönen, Oliver Rannila, Anne Sissala ja Martti Timo voivat hakea palkintonsa kirjastosta.

MAINOS

Rakennusmestari aloitti pienoismallista

Nuorten sarjassa Martta Rantakangas ansaitsi voiton metsämökillään. Taidokkaan linnunpöntön kekseliäästi leiponut Ronja Peltokangas tuli toiseksi ja Oona Osmonen kolmanneksi. Muita palkittuja olivat Päivi Kumpula, Mirka Niemelä, Saku Peltokangas sekä Ida, Oliver ja Oskar Pakulla.

Martta Rantakangas kertoo tehneensä mökkityötään kaksi päivää. Aluksi hän suunnitteli mökin pihoineen huolellisesti tekemällä pahvisen pienoismallin. Vaikeimman vaiheen hän sanoi olleen palojen kokoamisessa sulatetun sokerin avulla. Varsinkin kun yksi seinä meni rikki, niin työn ehtimisessä kilpailuun oli tulla kiire.

Lontoon rakeet, piparminttutangot ja ranskalaiset pastillit koristivat Rantakankaan metsämökkiä.

Piparkakkutalot olivat esillä kirjastossa kolme viikkoa. Sen aikana ilmeisesti salaperäinen ”talvimyrsky” oli kaatanut pari kuusta lakoon Rantakankaan mökin etupihalta, mutta itse mökki oli siunaantunut myrskyssä vahingoitta.

Maaseutuseuran hyväntekeväisyystyötä

Kilpailun järjestivät yhteistyössä Lappajärven Maaseutuseura ry ja kunnan vapaa-aikatoimi. Maaseutuseura saa suurimmat tulonsa syksyisin pitämällä tuoremehuasemaa Salmen sillan kupeessa.

Näitä tuloja se on vuosittain jakanut hyvinä pitämiinsä kohteisiin: Maijalan alakerran televisioon, Joelin kodin asukkaiden paketteihin, Lintukodon pyörätuoliin jne.

Maaseutuseura valmistelee parhaillaan arvokasta lahjoitusta seurakunnalle. Vainajien siunaamisessa arkun alla käytettävän maton tulee suunnittelemaan Mia Lehtiniemi ja kutomaan VM-Carpet.

Seura aikoo myös ensi vuonna järjestää piparkakkutalokilpailun Suomen juhlavuoden merkeissä. Seuran puuhanaisiin kuuluvat mm. Maarit Ahola, Kaija Kuoppala, Oili Lammi, Tarja Lehtiniemi, Marja-Leena Mattila-Peltola ja Helmi Rauhala.

T. Tyynelä

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät