24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

Pelastakaa Lapset ry:n perinteinen JouluManteli nuorten tukena jouluaattona

Pelastakaa Lapset ry järjestää tänä jouluna jo kolmattatoista kertaa lapsille ja nuorille suunnatun JouluMantelin verkossa.

Kokemus on osoittanut, että monet nuoret kaipaavat jouluna turvallisen aikuisen läsnäoloa. JouluMantelissa nuori voi keskustella mieltä painavista asioista nimimerkin turvin. Nuorten kanssa keskustelevat aikuiset ovat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöitä ja koulutettuja verkkovapaaehtoisia.

MAINOS

JouluManteli on avoinna 24.12. Habbo Hotellissa klo 14–20 ja www.mantelichat.fi:ssä klo 20–02. Lisäksi järjestämme lapsille ja nuorille mahdollisuuden kahdenkeskiseen keskusteluun klo 16–02 osoitteessa www.netari.fi. 

– Jouluna lapsilla on aikaa pysähtyä omien ajatusten kanssa, ja silloin saattaa herätä tarve jakaa ajatuksia luotettavan aikuisen kanssa. Monelle lapselle joulu on yksinäistä ja turvatonta aikaa, esimerkiksi vanhempien päihteidenkäytön takia.

– JouluMantelissa aika kuluu mukavasti jutellen muiden nuorten tai vaikkapa kahden kesken aikuisten verkkovapaaehtoistemme kanssa, kertoo Antti Järventaus, Lapset ja digitaalinen media -yksikön päällikkö.

–  Jouluna monet nuorille suunnatut palvelut ovat kiinni ja nuoret jäävät ilman turvallisen aikuisen tukea. Tämä näkyy selvästi käyttäjämäärissämme. Esimerkiksi vuonna 2015 jouluaaton chattiin osallistui yli 600 nuorta.

– Monet kaipaavat juttuseuraa ja turvallisen aikuisen tukea jouluaattonakin, muistuttaa Järventaus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät