-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Järviseudun hengitysyhdistys tarjoaa etuja jäsenistölleen

Yli kolmensadan jäsenen hengitysyhdistys kattaa kaikki Järviseudun paikkakunnat Soinista Evijärvelle saakka.

Myös hallituksessa on edustus jokaisesta pitäjästä. Viime kokouksensa yhdistys piti Punaisen tuvan viinitilalla Alajärvellä.

MAINOS

Yhdistyksen puheenjohtajana jatkaa Seppo Leväniemi Lappajärveltä. Sihteerinä on toiminut lehtimäkeläinen Raili Rantakangas, joka aikoo jättää pestinsä vuoden päättyessä. Rahastonhoitajana jatkaa Marja-Leena Saarinen Soinista.

Hallitukseen kuuluvat heidän lisäkseen Alajärveltä Pirjo Kantokoski ja Taisto Kankaanpää, Lehtimäeltä Hanna Koivulampi, Soinista Hilkka Luoma, Vimpelistä Eira Moskajärvi, Lappajärveltä Lilja Lantela sekä Evijärveltä Kaija Palomäki ja Päivi Kultalahti.

Jäsenetuna pääsee edullisesti uimaan, kuntosaliin, keilaamaan ja kesäteatteriin. Yhdistyksen kautta voi hakeutua myös tuetulle lomalle sekä osallistua retkille ja tapahtumiin. Lisäksi jäsenmaksuun sisältyy Hengitys-lehti. Yhdistys toivoo lisää aktiivisia jäseniä mukaan toimintaan.

Maakunnallinen kesäpäivä on seuraavaksi Vaasassa, ja suunnitteilla on yhteinen retki myös Siirtolaisuusmuseoon Peräseinäjoelle. Seuraa yhdistyksen tiedotusta paikallislehdistä, kotisivuilta ja facebookista tai tiedustele lähemmin yhdistyksen puheenjohtajalta.

Yhteisen yhdistyksen alaisuudessa toimii lisäksi Alajärvellä, Lehtimäellä ja Soinissa omat Silmu-osastonsa, jotka järjestävät paikallista toimintaa ja varainhankintaa omalla alueellaan.

Jäsenmaksua korotettiin liiton korotuksen vuoksi kolmella eurolla eli 23 euroon aikuisilta. Perheenjäsenen maksu on 12 euroa ja alle 15-vuotiailta ei maksua peritä lainkaan.

Hengitysliiton kotisivuilta löytyy monipuolista tietoa hengityssairauksista, sisäilmasta ja liiton toiminnasta. Sivuilla on myös Hengitysterveyden työkalupakki, josta löytyvät ohjeet sekä hyvään uneen että pakkaselta ja pölyltäkin suojautumiseen. Kotisivun kautta onnistuu myös jäseneksi liittyminen, ja lomakkeita löytyy myös terveyskeskuksista.

Hengitysliitto on sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tehtävänä on edistää hengitysterveyttä ja hengityssairaan hyvää elämää. Liiton mottona on ”hengitysterveys on jokamiehenoikeus”. Liitolla on kaikkiaan 92 paikallisyhdistystä, joissa on yli 30000 henkilöjäsentä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät