Aisapari kansainvälistyy

Mainos[adrotate banner="3"]

Kuusitoista Leader-aluetta Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Itävallassa lähtevät Aisaparin johdolla selvittämään, miten maaseudulle asettuminen voitaisiin tehdä helpommaksi ja houkuttelevammaksi.

Aisaparin ja Saarenmaan Leader -ryhmät virittelevät matkailu- ja musiikkiyhteistyötä.

Hanketta koskeva yhteistyösopimus allekirjoitettiin Ruotsissa, Hallandissa, ja hankkeen toiminta alkaa tammikuussa. Ensimmäinen seminaari järjestetään Itävallassa maaliskuussa.

MAINOS

Lisäksi Aisapari on solminut aiesopimuksen virolaisen Leader-ryhmän kanssa nuorten bändileiritoiminnan yhteistyöstä. Saarte Koostöökogu -ryhmä sijaitsee Saarenmaalla, jossa Aisapari vieraili kansainvälissä geopark-seminaarissa.

Matkalle osallistui myöskin Järviseutu-Seuran OutdoorsLife-hanke. Saarenmaalle on yhteistyötä viritteillä luontomatkailun ja musiikin lisäksi lähiruuan merkeissä.

Bändileiriyhteistyössä kaavaillaan mahdollisuuksien mukaan kumppaneiksi sekä Lappajärven rock-leiriä että Alahärmässä pidettävää nuorten bändileiriä.
Hankkeessa on mukana suomalainen taho myöskin Suonenjoelta.

Maahanmuuttajien kotoutuminen maaseudulle -hankkeen tarkoituksena on koota yhteen maaseudulla kehitettyjä hyviä kotouttamiskäytäntöjä. Tavoite on levittää niitä edelleen kokeiltavaksi ja kehitettäväksi: maaseudulla on tarjota hyvät elämisen mahdollisuudet myös maahanmuuttajille.

Maaseudulla kotouttamistyötä tekevät muodostavat verkoston, jossa keskustellaan ideoista ja kehitetään uusia. Seminaareja järjestetään hankkeen aikana jokaisessa mukana olevassa maassa ja lisäksi verkossa.

Aisapari on Alajärven, Evijärven, Kauhavan, Lappajärven, Lapuan ja Vimpelin yhteinen kehittämisyhdistys – eli EU-kielellä Leader-ryhmä, joka tarjoaa toimintaa, neuvontaa ja rahoitusta toimialueensa yrityksille, yhdistyksille ja muille yhteisöille.

MAINOS
Edellinen artikkeliViljelijätuet toivat vuodenvaihteeseen monenlaisia tehtäviä
Seuraava artikkeliPitävät pohjat pitävät pystyssä