0.9 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Joka-Talo valmistaa talot kaikkiin tarpeisiin

Joka-Talo on alajärveläinen yritys, jonka Tuukka Antila perusti 2014 halutessaan käyttää omaa osaamistaan mahdollisimman laajasti. Kuluneet reilut kaksi vuotta ovat osoittaneet, että myös pienemmille elementtirakenteiden valmistajille on tilausta.

Ennen oman yrityksen perustamista Antila oli ollut juuri Paavolan koululla työmaapäällikkönä Rannan Mikolla. Oma yritys lähti käyntiin, kun Rengastieltä löytyi tarvittavaa tilaa elementtien valmistamiseen. Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui Seinäjoelle myyntiin rakennettu paritalo, joka sitten poiki lisää töitä samalle alueelle.

MAINOS

Myöhemmin Joka Talo on rakentanut paitsi Seinäjoen seudulle, myös mm. Alajärvelle omakotitaloja ja paritaloja.
Yritystoiminnan pohjana onkin se, että Antila itse on insinööri ja voi näin ollen suunnitella niin kohteet, tuotannon kuin toteutuksenkin ja kohteet voidaan toimittaa asiakkaalle alusta loppuun saakka avaimet käteen -periaatteella.

Viime lokakuussa yritys hankki lisätilaa samaisesta hallista, jossa toimintaa oli pyöritetty ennenkin, mikä on mahdollistanut nyt myös laajempien kohteiden toteuttamisen ja rakennuselementtien myynnin muille yrittäjille.
Elementtitoimituksissa yritys pystyy nyt kilpailemaan isompien toimittajien kanssa. Kilpailukyvyn takaa suhteellisen pieni yksikkö, jota ei rasita isot organisaatiot.

– Saamme kustannustehokkuutta myös sillä, että ulkopuolisia ostopalveluja ei käytetä, vaan teemme kaiken alusta asti itse. Koska elementit rakennetaan hallissa, se nopeuttaa rakennusaikaa ja pitää laadun korkeana esimerkiksi kosteusvaurioiden suhteen, ovathan olosuhteet rakentamiselle vakiot lämpimissä sisätiloissa, Antila kertoo.

Laajentuneiden tilojen myötä Joka-Talo on alkanut toteuttaa perinteisten omakotitalojen ja paritalojen lisäksi myös suurempia kohteita. Alajärvelle on parhaillaan valmistumassa yrityksen toteuttama rivitalo ja Kauhavalle tehdään kovaa kyytiä runkotoimituksena hoivakotia.

Hoivakoti on kooltaan noin tuhat neliötä ja siinä on yli 30 huoneistoja. Elementtejä kohteeseen valmistuu kaikkiaan 47 kappaletta.

Samaan aikaan työn alla on myös Tähtiportaiden kiinteistön laajennuksen elementit, joten meneillään on Antilan mukaan kiireisin talvi tähän saakka.

Myös tulevan kesän suhteen yrityksen työllisyystilanne näyttää lupaavalle, sillä tiedossa on jo varmoina useampikin omakotitalo ja rivitalo. Yritys työllistää tällä hetkellä kuusi henkilöä.

Yksilöllistä palvelua omakotirakentajille

Joka-Talo tarjoaa taloja ja niiden rakenteita asiakaskuntaa karsimatta. Jokaiseen makuun luodaan toimiva ratkaisu niin ulkonäköön, sisustukseen kuin talon valmiusasteeseen.

– Prosessin aikana emme ulkoista mitään, vaan saat kaiken saman katon alta saman katon alle – teemme ja valmistamme kaikki myymämme rakennustekniset ratkaisut aina suunnittelusta asennukseen asti. Näin varmistamme kilpailukykyisen hinnan valmiusasteesta riippumatta.

Myös omakotitaloa rakentavalle Joka-Talo tarjoaa vaihtoehdon. Homma lähtee käyntiin tapaamisella, jossa mietitään millaisen talon asiakas haluaa ja se suunnitellaan tarpeita vastaavaksi.

Vaikka kyseessä ei olekaan valmis malliratkaisu, ei hinta ole sen suolaisempi kuin isojen valmistajien tarjoamilla valmiilla paketeilla. – Tänä päivänä aniharva kuitenkaan ottaa täsmälleen sellaista taloa, joka esitteestä löytyy, vään lähes aina niihin tehdään muutoksia.

Suunnittelu onkin Antilan mukaan omakotitalon tärkein vaihe ja siinä yhteydessä mietitään myös kustannustehokkaimmat vaihtoehdot toiveiden toteuttamiseksi.


Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät