0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Arttu suuntasi työssäoppimaan Alajärveltä Pohjois-Saksaan

Alajärven Luoma-aholla asuva 17 -vuotias Arttu Korkea-aho opiskelee nyt toista vuotta Jamilla liiketaloutta, valmistuen aikanaan merkonomiksi.

Jo ennen opintojensa aloittamista Arttu oli toivonut pääsevänsä jonain päivänä opiskelemaan tai vaihtoon ulkomaille, joten kun hän syksyllä koululla kuuli mahdollisuudesta suorittaa työssäoppimisjakso Saksassa, ei päätöstä tarttua tilaisuuteen tarvinnut kauaa miettiä.

MAINOS
Nienburg (Weser) keskustaa halkoo kävelykatu.

Arttu viettikin ennen joulua kuusiviikkoisen työssäoppimisjaksonsa Pohjois-Saksassa Nienburg (Weser) -nimisessä, noin Seinäjoen kokoisessa kaupungissa.

Kaupunki sijaitsee Bremenin ja Hannoverin välillä ja ensimmäistä kertaa Saksaan matkustanut Arttu lensi aluksi Frankfurtiin, josta jatkoi vaihtolennolla Hannoveriin.

Hannoverissa Arttua oli vastassa työssäoppimispaikan edustaja, joka vei Artun majapaikkaan. Alkushokki olikin silloin valmis, sillä majoitus osoittautui niin ikäväksi paikaksi, että siellä ei kuutta viikkoa olisi kestänyt olla.

Työnantajan kautta uutta majoitusta ei saatu järjestettyä, mutta onneksi uuden majapaikan etsiminen onnistui kotoa Suomesta käsin ja Arttu löysi tosi mukavan huoneen hyvällä sijainnilla oleskelunsa ajaksi.
Tämän jälkeen reissussa kaikki menikin paremmin kuin hyvin.

Joulu on saksalaisissa kaupungeissa markkinoiden aikaa.

Aluksi Nienburg (Weser) vaikutti varsin pienelle paikalle, mutta kun siihen ehti tutustua enemmän, tuntui että meininkiä olikin aikalailla.

Työssäoppimispaikka osoittautui todella positiiviseksi yllätykseksi. Kyseessä oli autojen katalysaattoreita valmistava yritys, jossa opiskelijoita oli kyllä ollut aikaisemminkin, mutta kaikki tuotannon puolella. Arttu oli ensimmäinen harjoittelija toimistotöissä.

Kaikki pelasi kuitenkin aivan loistavasti ja Arttu sai tehdä harjoitteluaikanaan monipuolisia työtehtäviä postin lajittelusta, hotelli- ja junavarauksiin, rahanpalautuksia, tarviketilauksia, vastailla maileihin ja tehdä kokousjärjestelyjä.

Kokemus olikin kaikenkaikkiaan todella rikas ja Arttu lähtisi vastaavaan koska tahansa uudelleenkin. Ainoa asia mikä harmitti, oli se, että Arttu ei ole koskaan opiskellut saksan kieltä ja selväksi kuuden viikon aikana tuli, että kielitaidosta olisi maassa paljon hyötyä. Saksan kieltä Arttu aikookin nyt opiskella, vaikka siihen ei koulussa mahdollisuutta olekaan.

Jouluvaloja ja väenpaljoutta kaupungilla.

– Nienburg (Weser) oli hieno kaupunki ja siellä oli todella turvallista, oli helppo kulkea ja liikkua yksinäänkin missä tahansa, Arttu sanoo.

Työssäoppimiskokemuksen lisäksi Arttu sai reissusta myös paljon muuta, mikä varmasti kantaa pitkälle tulevaan, nimittäin ison joukon uusia ystäviä.

– Aluksi tapasin pari suomalaista nuorta, jotka olivat Saksassa työharjoittelussa. Heidän lähdettyään kotiin kuulin yhdeltä työkaverilta, että hänellä on ikäiseni poika.

– Otin häneen yhteyttä ja pian lähdinkin hänen ja hänen kavereidensa porukoihin. Saksalaiset ovat todella ystävällisiä ja sosiaalisia, niinpä palaankin kesällä takaisin, Arttu sanoo ja kertoo, että tuolla reissulla vietetään mm. yhden kaverin 18 -vuotispäiviä.

Arttu Korkea-aho sanookin, että jos kenellä tahansa on mahdollisuus päästä opiskelunsa yhteydessä harjoitteluun ulkomaille, niin mahdollisuuteen kannattaa tarttua.

Arttu itse ei sulje pois sitäkään ajatusta, että valmistumisen jälkeen työpaikkaa voisi etsiä vaikkapa juuri Saksasta, sillä hommat toimi ja maassa työpaikkoja on mukavasti tarjolla.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät