Jaakko Ahon valokuvamuotokuva paljastettu Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen keskustoimistolla

Mainos[adrotate banner="3"]

Teknikko Jaakko Aho Alajärveltä on ollut Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry:n jäsen vuodesta 1991. Vuonna 1992 hänet valittiin yhdistyksen hallitukseen ja hallituksen työvaliokuntaan vuonna 1995, jossa hän toimii edelleen. Yhdistyksen puheenjohtajana Aho on toiminut vuosina 2007-2011.

Kunnianosoituksena Jaakko Ahon tekemästä työstä Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen hyväksi on hänen valokuvamuotokuvansa paljastettu keskustoimistolla Vaasassa.

– Kunnianosoituksena Jaakko Ahon tekemästä työstä yhdistyksemme hyväksi on hänen valokuvamuotokuvansa paljastettu Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen keskustoimistolla Vaasassa, kertoo toiminnanjohtaja Markku Suoranta.

MAINOS

– Aho on yhdistyksen hallituksen aktiivisimpia jäseniä. Tämä osoittaa poikkeuksellista kiinnostusta sekä vastuullisuutta yhdistyksen päätöksentekoprosessia kohtaan, etenkin, kun hänellä on hallituksen jäsenistä pisin matka kokous- paikalle.

– Useita kertoja hän on lisäksi toiminut hallituksen tai työvaliokunnan puheenjohtajana yhdistyksen puheenjohtajan ollessa estyneenä.

Jaakko Aho on lisäksi toiminut useita kertoja erilaisten työryhmien puheenjohtajana, mm. kolmeenkin otteeseen alueellisen keräystoimikunnan puheenjohtajana, osallistunut Syöpäjärjestöjen valtakunnallisille neuvottelupäiville Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen edustajana, sekä ollut useita vuosia Syöpäjärjestöjen valtuuskunnan jäsen.

Edelleen hän on hoitanut suhteita alueellisiin syöpäpotilasosastoihin, varsinkin Järviseudulla toimiviin kerhoihin.

Jaakko Aho kertoo, että hän arvostaa saamansa huomionosoituksen erittäin korkealle ja kokee sen kiitoksena vapaaehtoistyölle. Aikaisemmat muotokuvat hallituksen huoneessa esittävät yhdistyksen aikaisempia toiminnanjohtajia ja merkittäviä lääkäreitä. Ahon muotokuva on ensimmäisen vapaaehtoistoimijan.

Aho kiinnostui Syöpäyhdistyksen toiminnasta aikoinaan toimiessaan Alajärvellä silloisen sosiaalilautakunnan puheenjohtajana. Tuolloin Järviseudun syöpäosasto pyysi häntä mukaan toimintaan.

Jaakko Aholla ei ole henkilökohtaista kokemusta syövästä, mutta sen kauemmaksi ei tarvitse mennä kuin serkkuihin. Työ syöpäsairaiden hyväksi kuitenkin vei mennessään, koska tukiyhdistyksen puolesta vierailtiin mm. Vaasassa syöpäosastolla ja siellä näki, että syöpään sairastunut ihminen on avuton, jonkun pitää häntä auttaa.

Lähimmäisten auttaminen on Jaakko Aholle muutoinkin ollut aina tärkeää. Hän on toiminut mm. 24 vuoden ajan Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän hallinnossa. Ennen paluumuuttoaan Alajärvelle vuonna 1986 Aho työskenteli Ruotsissa yli 20 vuotta sosiaalipuolen tukihenkilönä suomalaisille perheille.


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKännykkää käyttävät kuljettajat pelottavat
Seuraava artikkeliArttu suuntasi työssäoppimaan Alajärveltä Pohjois-Saksaan