0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

”Ihan Perheestä”-sivusto antaa luotettavaa tietoa lapsiperheiden vanhemmille

Järvi-Pohjanmaan lapsiperheiden vanhemmille suunnattu ”Ihan perheestä” -sivusto starttasi Facebookissa helmikuussa 2016. Sivusto on ensimmäisen vuoden aikana kerännyt mukaan yli 500 tykkääjää ja siitä on käyttäjiltä saatu positiivista palautetta, mutta edelleen on paljon ihmisiä jotka eivät tiedä sivuston olemassaolosta.

Sivulla jaetaan luotettavaa ja monipuolista tietoa. Sivuston kautta saa tietoa mm. liikunnasta, ravitsemuksesta, perhesuunnittelusta, lasten ja nuorten kehitykseen liittyvistä asioista, paikallisista palveluista ja tapahtumista.

MAINOS

Sivustoa lähtivät ylläpitämään seuraavat perheille tutut ja luotettavat ammattilaiset Järvi-Pohjanmaalta. Mukana ovat terveydenhoitajat Mari Männikkö ja Virpi Salmenautio perhesuunnittelusta, terveydenhoitaja Tiina Särkijärvi äitiysneuvolasta, terveydenhoitaja Aino-Maija Ojala lastenneuvolasta, terveydenhoitaja Marleena Kuoppa-aho kouluterveydenhuollosta, liikuntasihteeri Janne Kujala, kuraattori Sanna Korjonen sivistystoimesta, perheohjaaja Leena Ojanperä perhetyöstä ja terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidis konsultoivana lääkärinä.

Loppuvuodesta 2016 mukaan liittyivät varhaiskasvatuksen puolelta varhaiskasvatuspäälikkö Hanna Luoma-aho ja palveluohjaaja Seija Aho. Yhteistoiminta-alueen purkaannuttua vuoden vaihteessa Alajärven vapaa-aikatoimen päävastuu siirtyi Ari Takalalle. Janne Kujala jatkaa kuitenkin Soinin vapaa-aikapuolelta sivuston ylläpitäjänä ja päivittäjänä.

Sivusto toimii siten, että kullakin ylläpitäjätaholla on omat vastuuviikkonsa, jolloin sivustolle päivitetään ajankohtaisia asioita omasta ammatillisesta näkökulmasta katsoen. Tiedon jakaminen on toki mahdollista myös muulloinkin kuin omalla päivitysviikolla.

Marleena Kuoppa-aho kertoo, että sivusto on saanut positiivista palautetta ihmisiltä. Loppuvuoteen mennessä sivustolla oli 540 tykkääjää. 500 tykkääjän rajapyykin kunniaksi järjestettiin arvonta, jonka perusteella valtaosa sivuston seuraajista on Järvi-Pohjanmaalta, vaikkakin sivusto on avoin ihan kaikille asuinpaikkaan ja ikään katsomatta.

Tiina Särkijärvi toteaa, että vielä valitettavan moni ei tunne sivuston olemassaoloa ja siksi siitä pitää tiedottaa mahdollisimman paljon. Kovasti tykättyjä ovat sivustolla olleet erilaiset vapaamuotoiset päivitykset, jotka ovat tuoneet paikallisia tekijöitä esille.

Ensimmäisen vuoden aikana sivustolla on jaettu tietoa ja tapahtumia monipuolisesti lähes viikoittain. – Ylivoimaisesti suosituin ja luetuin juttu sivustolla on ollut terveyspalvelujohtaja Ioannis Stogiannidiksen haastattelu elokuussa, Marleena Kuoppa-aho kertoo.

Leena Ojanperä kokee, että sivusto on jatkuvasti laajentunut ja monipuolistunut, kun myös ylläpitäjät ovat oppineet jatkuvasti käyttämään sitä paremmin. Yhteinen sivusto myös viestii alueen asukkaille, että asioita hoidetaan yhdessä eri toimijoiden kesken.

Ylläpitäjätahojen vastuuviikot on koettu hyväksi toimintatavaksi, koska näin tieto on monipuolista eikä sivuston ylläpito taakoita ketään liiaksi. Sivuston ylläpito on myös parantanut eri sektoreiden välistä yhteistyötä.

Yhteistyö on varmasti lisääntynyt monin tavoin, sillä esimerkiksi vastuuviikoilla julkaistavaa sisältöä pohditaan aina ennakkoon yhdessä esimerkiksi neuvoloissa. Näin esille tuotavat asiat ovat koko työporukan yhteinen näkökanta.

Sivuston ylläpitäjät kannustavat nyt kaikkia hyvinvoinnista ja alueemme paikallisista asioista kiinnostuneita tykkäämään sivustosta. Seuraava arvonta tykkääjien kesken on luvassa, kun tykkäyksiä on saatu 750 – eli lisää tarvitaan vain reilut 200!

– Myös kaikenlainen palaute on tervetullutta. Minkälaisista asioista sivuilla olisi hyvä olla tietoa, puuttuuko ylläpitäjistä joku olennainen taho?

Myös vuonna 2017 sivustolle on luvassa paljon mielenkiintoisia päivityksiä! Suunnitelmissa on mm. antaa tietoa uniasioista ja eri ehkäisymenetelmistä.

Myös sivun profiili- ja kansikuvat päivittyvät tänä vuonna uuteen ilmeeseen!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät