-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Postimerkkivuosi alkaa sinivalkoisin sävyin

Posti julkaisee 20. tammikuuta postimerkit ystävänpäiväksi ja talvisiin tervehdyksiin. Suosittu aihe Suomen lippu nähdään jälleen postimerkeissä kunnioittamassa 100-vuotiasta Suomea. Myös kansainvälisen Lions-liiton 100-vuotisjuhla huomioidaan omalla pienoisarkilla.

Tämän vuoden ystävänpäivän postimerkit valittiin kilpailun kautta. Graafikko Ari Kiven suunnittelemat siniset sydämet sopivat hienosti Suomen juhlavuoteen.

MAINOS

– Sinisten sydämien yhdistelmät sekä niillä leikittely toivat lopputuloksen, joka vastaa mielikuvaani suomalaisesta ystävyydestä. Sydänmuodostelmat kuvastavat erilaisia ystävyyden ja välittämisen asteita ja muotoja, Kivi kertoo.

– Julistesuunnittelu on lähinnä sydäntäni oleva taiteenlaji, mutta miellän postimerkit samaan kiteyttämisen kategoriaan, Kuten monesti on sanottu: jos se toimii tulitikkuaskissa, se toimii julisteena. Mielestäni nuo postimerkit suurennettuna olisivat aika pitkälti julisteita, postimerkkisuunnittelijana ensikertalainen Kivi sanoo.

Ystävänpäivän kotimaan ikimerkit myydään viiden kappaleen vihossa.

EUROPA-merkki vie talviset terveiset

Euroopan yhteisen EUROPA-postimerkkisarjan teemana on tänä vuonna linnat. Koska Posti julkaisi hiljattain postimerkkivihon vanhoista linnoista, tuo Anssi Kähärän Lumilinna uuden näkökulman aiheeseen.

– Halutun kaltaista lumilinnan kuvaa ei löytynyt mistään, joten rakensin linnan itse Kymijoelle, Iitin kirkonkylän kupeeseen, Kähärä kertoo. – Kuvausolosuhteiden suhteen kävi aivan älytön tuuri, sillä illan viimeinen auringonlasku oli mielettömän hieno.

Arkissa on viisitoista kotimaan ikimerkkiä.

Suomen 100-vuotisjuhla näkyy monin tavoin myös postimerkeissä. Juhlakauden aloittaa Ossi Hiekkalan kuvittama Suomen kansallislippu.

Ensimmäistä kertaa Suomen lippu liehui vuoden 1941 Jälleenrakennustyö – Suomen lippu -postimerkissä. Signe Hammarsten Janssonin piirtämä merkki kuului Suomen Punaisen Ristin sarjaan, jolla kerättiin rahaa hyväntekeväisyyteen.

Suomen kansallislippu -arkissa on viisitoista kotimaan ikimerkkiä.

Lions-järjestön hyväntekeväisyyttä 100 vuotta

Kansainvälinen Lions-järjestö täyttää 100 vuotta. Järjestön tekemää hyväntekeväisyystoimintaa kunnioitetaan kahden kotimaan ikimerkin pienoisarkilla, jonka on suunnitellut Klaus Welp. Kuvituksena on järjestön pinssejä ympäri maailman. – Ne ilmaisevat kansainvälisyyttä, värikyyttä ja monimuotoisuutta, Welp kuvaa.

Järjestö toimii aktiivisesti paikallistasolla lionsklubien kautta. Suomessa se on toiminut 67 vuotta: ensimmäinen klubi perustettiin Helsinkiin vuonna 1950. Suomen 925 klubissa on hiukan yli 24000 jäsentä.

Vuosien 2014 – 2018 aikana Suomen lionien tavoitteena on palvella 1,8 miljoonaa ihmistä. Punainen Sulka -keräyksen tuotto ohjataan kokonaisuudessaan nuorten syrjäytymisen ehkäisytyöhön. Keräyksen suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

Lions-järjestön 100-vuotispäivää vietetään 7. kesäkuuta 2017.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät