Ensimmäiset yrittäjätreffit järjestettiin Alajärvellä

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien ensimmäiset yrittäjätreffit pidettiin Punaisen Tuvan Viinitilalla Alajärven Koskenvarrella viime tiistaina. Yrittäjätreffit on tilaisuus, jossa alueen yrittäjät voivat kerran kuukaudessa eri puolilla aluetta tavata toisia yrittäjiä, vaihtaa ajatuksia, tutustua erilaisiin yrityksiin ja oppia uutta.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtajana vielä tovin toimiva Minna Sillanpää kertoo yrittäjätreffien olevan vastaus kentän toiveisiin. Hänen mukaan säännöllisin väliajoin kokoonnutaan pohtimaan toimintaa, ja alkusyksyllä oli taas tällainen hetki käsillä. Silloin tuli esille ajatus, että yrittäjille tarvitaan tällaisia vapaamuotoisia hetkiä, koska yrittäjät tuntuvat tuntevan vähän toisiaan tällä alueella.

MAINOS

– Nyt ollaan ensimmäisten yrittäjätreffien äärellä. Todettiin, että lähdetään matkaan niin, että ne jotka heti ensimmäisenä asiasta tietää innokkaana lähtee toteuttamaan, että saadaan kohteita. Jorma tarttui innokkaasti syöttiin, Sillanpää kertoo ja viittaa ensimmäisenä treffipaikkana toimivan tilan Jorma Keijoseen.

Tavoitteena on saada joka kuukauden kolmantena tiistaina tai keskiviikkona aikaan tapaamisia eri yrityksissä Etelä-Pohjanmaan alueella. Seuraavat tapaamiset onkin jo sovittu. Sillanpään mukaan tässä nopeat syövät hitaat eikä tapaamisia ole lähdetty rajoittamaan alueellisesti.

15.2. Vemitek Oy Peräseinäjoella toivottaa yrittäjät tervetulleeksi luokseen. Seuraavaksi palataankin takaisin Järviseudulle, kun maaliskuussa tavataan Lappajärvellä. Huhtikuussa kokoonnutaan jälleen Alajärvellä, kun CLT Hoisko kutsuu yrittäjät luokseen.

Pieni joukko yrittäjiä Alajärveltä, Soinista ja Lappajärveltä sai treffeillä aikaan vilkasta keskustelua. Jorma Keijonen kertoi tilan taipaleesta sikojen hoidosta ja perunanviljelystä viinin valmistukseen, ja perehdytti joukkoa viinitilan historiaan lainsäädännön näkökulmasta.

Yritys on tehnyt ahkerasti lobbausta Brysseliä myöten vuosien varrella. Seuraavaksi odotellaan uutta alkoholilainsäädäntöä, jonka Keijonen kuvailee olleenkin mielenkiintoinen prosessi.

Jussi Keijonen puolestaan kertoi yrityksen tämänhetkisestä tilanteesta kuulijoille. Tuskin kukaan paikallinen on voinut välttyä kuulemasta tilan mahlaviineistä, jotka ovat saaneet runsaasti huomiota valtakunnallisesti niin hyvien arvostelujen johdosta kuin Suomen 100-vuotistaivalta juhlistavina viineinä.

Uusia tuotteita on jo ideoitu, mutta Jussi Keijosen mukaan muun keskellä ne ideat on nyt hetkeksi haudattu ja siirretty vuoden päähän seuraavalle kesälle. Paikalle ei kuitenkaan saa jäädä. Yksi mihin yrityksessä nyt tähdätään, on ulkomaanvienti. Neuvotteluja käydään jatkuvasti.

Yrittäjätreffien hyöty tulee heti esiin, kun viinitila kertoo muille omista suunnitelmistaan. Toiset yrittäjät osasivat antaa vinkkejä hyvistä kontakteista, ja muutenkin jaettiin ideoita mitä asioita kannattaa ottaa esille ulkomaanviennin edistämiseksi.

Samalla tuli esille, että yhteisiäkin suunnitelmia ulkomaanvientiin yrittäjillä on jo ollut. Kontaktit ovat arvokkaita niin kotimaassa kuin rajojen ulkopuolellakin. Yrittäjätreffit on erinomainen tilaisuus verkostoitua ja välittää tietoa. Eräät yrittäjät havaitsivat, että ovat kyllä asioineet puhelimitse keskenään, mutta koskaan eivät olleet kasvotusten tavanneet.

Tulevista yrittäjätreffeistä löytyy lisätietoja Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien internet-sivustolta. Sillanpää toivoi tilaisuudessa, että mukana olleista yrittäjistäkin joku haluaisi järjestää treffit. Internet-sivustolta löytyy myös ohjeet, jos yrittäjä on kiinnostunut järjestämään treffit omassa yrityksessään.

Jaana Koivukoski

MAINOS
Exit mobile version