Terhi Ahon konsertti Nelimarkka-museolla

Alajärveläislähtöisen Terhi Ahon (s. 1984) musiikkiopinnot alkoivat Alajärven musiikkiopistossa 1992. Hän aloitti sellon soitolla ja vähitellen mukaan tulivat pianon ja urkujen soitto. Aho valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2012.

Pääaineena hän on opiskellut kirkkomusiikkia ja hänen syventymiskohteensa on ollut laulu.

MAINOS

Laulua Aho on opiskellut Aulikki Eerolan, Marjut Hannulan ja professori Dorothy Irvingin johdolla.

Terhi Aho on työskennellyt kanttorina Malmin seurakunnassa Helsingissä ja parhaillaan hän toimii urkurina Eskilstunan seurakunnassa Ruotsissa. Tällä hetkellä hän valmistelee laulun diplomitutkintoa Sibelius-Akatemiaan Dorothy Irvingin johdolla. Nelimarkka-museon konsertti 12.2. kello 15 on osa tutkintoon valmistautumista.

Ahon säestäjänä toimii Helena Säily, joka valmistui v. 1985 soitonopettajaksi Oulun Konservatoriosta ja suoritti v. 1987 Sibelius-Akatemian III -tutkinnon pianonsoitossa. Tällä hetkellä Säily toimii Jämsän seurakunnan kanttorina.

Konsertin monipuolinen ohjelmisto koostuu Ahon laulamista liedeistä, ooppera-aarioista, kantaattiaarioista sekä sopraanosooloista.

Konsertin aloittavat musiikkiopiston oppilaat Teresa Jaakkola, piano ja Milja Latvala, viulu. Latvalaa säestää Riitta Thiam pianolla.

Lippujen hinta on kymmenen euroa ja ne sisältävät pääsymaksun museon näyttelyihin.

MAINOS
Exit mobile version