0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Haku kesän bändileirille on alkanut

Nuoriso kokoontuu ensi kesänä jo yhdeksättä kertaa Härmään musiikkileirille. Nelipäiväisen leirin aikana on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti bändisoittimiin – kitara, basso, rummut, kosketinsoittimet – ja laulussakin saa käytännön opastusta bändien vetäjiltä.

– Leirin ikähaitariksi on ilmoitettu 10-16 -vuotiaat, mutta myös nuorempia ja vanhempia on perinteisesti otettu mukaan, sanoo leirin ohjaaja Jari Rannanjärvi Järvilakeuden kansalaisopistosta.

MAINOS

Leirille voi ottaa mukaan oman soittimen, mutta myös yhteisiä soittimia löytyy käyttöön.

Kaikista suurin juttu on Rannanjärven mielestä leirin hyvä yhteishenki.

– Kyllähän ryhmässä toimiminen ja siinä oman paikan täyttäminen on arvokas kokemus. Positiivisuuden kautta nuori oppii vastuullisuutta.

Konsertista taltiointi

Yhdessä tekeminen ja siitä kumpuava lämmin henki huipentuvat loppukonserttiin.

– Konsertti on kokonaisvaltainen kokemus esiintyjille ja yleisölle. Innon ja hyvän leirin fiiliksen voi aistia konsertissa ja yleisökin pääsee osalliseksi onnistumisesta.

Esiintyminen on nuorelle melkoinen itsetunnon kohottaja.

Ensi kesän päätöskonsertti taltioidaan ammattilaisvoimin ja jokainen saa muistoksi hyvälaatuisen cd-äänitteen.
– Toisin sanoen konsertti miksataan ja masteroidaan. Äänitteen taso on siis verrattavissa mihin tahansa äänitteeseen, jota levyhyllystä saa, Jari Rannanjärvi sanoo.

Rannanjärven mukaan opettajat pistävät koko ammattitaitonsa likoon heti leirin suunnitteluvaiheessa. Työtä tehdään suurella sydämellä niin, että saadaan jokaiselle leiriläiselle hyvät mahdollisuudet ja kannustava ilmapiiri.

– Henkilökohtaisesti sanon, ja uskon että muutkin opettajat voivat sanoa, että leiri on yksi mukavimmista työtehtävistä. Yleensä jo leirin aikana kuulee, miten leiriläiset ovat tykänneet olla ja konsertista saatu palaute on ollut hyvin kiitollista. Monet saattavat olla jopa neljättä kertaa leirillä.

Leiri järjestetään Alahärmän koulukeskuksessa 4.-7. heinäkuuta päiväleirinä. Kurssimaksu on 70 euroa ja siihen sisältyvät opetuksen ja konserttitaltioinnin lisäksi keittolounas ja välipala. Ilmoittautumiset kansalaisopiston kotisivulla jlakeus.fi tai soittamalla toimistolle.

Päivi Kultalahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät