8 C
Alajärvi
keskiviikko 29.5.2024
MAINOS
MAINOS

Järviseudun ammatti-instituutin logistiikka-ala kehittyy

Järviseudun ammatti-instituutilla opiskelijoiden itsensä valitsema kuorma-auto otettiin juhlallisesti käyttöön.

Alan opettajat ja opiskelijat suunnittelivat pitkään sopivan ja tarpeellisen kuorma-auton hankkimista. Valintakriteerejä koottiin hartaasti ja asiantuntevin ottein. Tarkan työn jälkeen yhteisymmärrys vaatimuksista oli koossa ja niin voitiin etsiä ne täyttävää ajokkia.

MAINOS

Internetin tarjonnasta seuloontui muutamia hyviä vaihtoehtoja, joista ratkottiin paremmuuksia ja etsittiin hyviä ja huonoja puolia. Ehdottomana edellytyksenä havaittiin olevan perinteikkään V8-moottorin vaikuttava rötkötys. Ja silloin auton merkki asettuu Scaniaksi.

Muutamasta ehdokkaasta alkoi ostoneuvottelut, joiden tuloksena nyt kotiutui Lappajärvelle kuvien mukainen Scania 144. Auto on käytetty, jo pitkän tien kulkenut, mutta hyvinkin perussiisti ja ehjä auto.

Tekniikka on kunnossa ja sisältää komponentit, joita alalle oppimisessa tarvitaan. Autolla toteutuu huollon ja päivittäistarkastuksien oppiminen, kuormankäsittely ja –sidonta, sekä moni muu ammattipätevyyden osoittamiseen tarpeellinen harjoite ja ammattiosaamisen näyttö. Myös käytännön ajosuoritteisiin tutustumista tullaan suorittamaan tällä ajoneuvolla.

Heti saavuttuaan halliin auto sai osakseen tarkan pesun, matka Kirkkonummelta oli kurannut kyljet. Seuraavaksi opiskelijat alkoivatkin jo suunnitella tarvittavia huolto- ja kohennustöitä ja pian oli jo erään opiskelijan puhelimen ruudulla värien uudistus ja logojen teippausehdotus taidokkaasti toteutettuna esillä.

Kuvissa näkyy, kuinka uutukaisen ympärille rakentui koko kouluyhteisön yhteinen tilaisuus, Jami-tarrojen liimaustapahtuma ja auton tervetulotilaisuus.

Joku nimesi hetken jopa vihkiäistilaisuudeksi, niin merkittävästä tapauksesta on kyse yhdistelmäajoneuvonkuljettajakoulutukselle ja ajoneuvoasentajien osaamisen kehittymiselle. Oppimista siirtyy painokkaasti käytäntöön.

Jatkossa kuorma-auto saa osakseen perushuoltoa, kenties maalausta ja monta muuta opetussuunnitelmassa mainittua tutkinnonosiin liittyvää työharjoitusta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät