TV -näkyvyysongelmia yhä Soinissa ja Lehtimäellä? Jos on, heti ilmoitus!

Mainos[adrotate banner="3"]

Kansanedustaja Reijo Hongisto kertoo olleensa siinä käsityksessä, että TV -kuvan laatu on parantunut Soini-Lehtimäki alueella. Näin ei kuitenkaan ilmeisesti ole käynyt.

– Olen keskustellut asiasta viestintäviraston tarkastajien kanssa ja pyysin avustajaani ottamaan yhteyden viraston juristiin.

MAINOS

– Pidän todella erikoisena, jos Digita on jollakin tavalla vääristellyt asiaa kertomalla että kaikki on kunnossa, jos näin ei todellisuudessa olekaan.

Hongiston avustaja oli yhteydessä Viestintäviraston lakimieheen Mari Österbergiin. Hän lupasi viedä asiaa viraston työtehtävien kärkeen. – Nyt tarvitaan pikaisesti jo aikaisemmin kehottamaani menettelyä, että kaikki, joilla on ongelma, lähettävät netillä ongelmansa kuvauksen Viestintävirastoon. Postitse lähetettävä lomake on mahdollinen, mutta ottaa aikaa, ja on tässä tilanteessa liian hidas.

– Ilmoituksessa on tärkeää osoitetieto ja ongelman kuvaus, eli mihin aikaan TV ei näy, miten näkyy ja millainen on antenni ja mihin se on suunnattu. Olisi hyvä tietää myös se, onko ongelmista kärsivän paikan lähelle rakennettu hiljan 4G puhelinmastoja, ne saattavat häiritä TV-signaalia. Viestintäviraston pommitus em. ilmoituksilla olisi hyvä tehdä viimeistään tulevan viikonlopun aikana.

Österberg ottaa minuun yhteyttä ensi viikolla, jolloin saadun palauteen perusteella päätetään jatkotoimista mahdollisine yleisö- ja neuvontatapaamisin esim. Soinin kunnantalolla.

Viestintävirasto on erittäin kiinnostunut asiasta, koska se velvoitti Digitan hoitamaan asian kuntoon viime heinäkuun loppuun mennessä. Saiko Virasto Digitalta katteettoman raportin tehdyistä toimenpiteistä?

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven uusi lämpökeskus vihittiin käyttöön
Seuraava artikkeliHiihtoa ja retkiluistelua huomenna Soinissa