2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Halla-ahon Kutomo avaa uuden myymälän

Halla-ahon Kutomolla puhaltavat uudet tuulet, kun kutomo on avannut uuden myymälän kauppakeskus Maxissa. Samaan aikaan kivijalkamyymälä on saanut rinnalleen nettikaupan, jonka toivotaan vastaavan tämän päivän kaupanteon tarpeisiin.

Vappu ja Olli Ketolan pyörittämä yritys valmistaa mattoja joka koossa ja kaikissa värissä. Kutomolla on ollut oma myymälänsä aina kutomon yhteydessä Halla-aholla, mutta vajaa vuosi sitten päätettiin avata ensimmäinen myymälä Maxiin ihan kokeilumielessä.

MAINOS

Tuotteiden tuominen lähemmäs asiakkaita onkin osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, sillä siinä missä ennen tultiin kutomolle katsomaan tuotteita, tämän päivän ihminen hoitaa nämäkin ostoksensa mieluummin muun asioinnin yhteydessä.

– Toki paikkakuntalaiset tulivat Halla-aholle, mutta kauempaa tulevat poikkeavat mieluummin tässä myymälässä, Olli ja Vappu kertovat.

Nyt myymälä onkin avattu uuteen paikkaan kauppakeskuksessa, heti sisäänkäynnin läheisyyteen. Avajaisia vietetään tällä viikolla torstaista lauantaihin avajaistarjouksin, ja perjantaina tarjotaan myös kahvit.

Alkuviikosta aukesi myös nettikauppa, jonka Olli kokee melko lailla välttämättömäksi tänä päivänä. Ihmiset viettävät aikaansa netin äärellä ja nettiin on myös helppo laittaa hyvät kuvastot eri tuotteista. Samalla asiakaskunta eri puolilla Suomea vain laajenee, kun tilaaminen on vaivatonta.

– Nettikauppa on vaikuttanut kivijalkamyymälöiden kaupantekoon, mutta samalla se tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia, Olli sanoo ja uskoo, että nettikauppa on tilaisuus, jota ei kannata jättää kokeilematta.

Uudesta myymälästä ja nettikaupasta huolimatta mattoja myydään edelleen myös kutomolla. Vappu ja Olli ovat Maxin myymälässä vuoroaikoina, Vappu enimmäkseen kutomolla. Maxin myymälä palvelee maanantaista keskiviikkoon kello 12-17, torstaisin ja perjantaisin kello 9-17 ja lauantaisin kello 9-14.

Mattojen suunnittelu ja toteutus on niin ikään Ollin ja Vapun käsialaa. Kiireaikoina on apuvoimia, mutta pääsääntöisesti toimitaan kahden ja tuotanto tapahtuu puoliautomatisoidusti. Valmista mattoa syntyy mitä erilaisimmissa kuoseissa ja koossa, jopa kaksi kertaa kolme metriä kokoista mattoa.

Mattoja on aina varastossa, mutta lähes aina matot valmistetaan asiakkaalle hänen toiveidensa mukaisesti, muutamassa päivässä. – Pyrimme aina asiakaslähtöiseen palveluun. Tuotteet toimitetaan nopeasti ja mieluummin teemme vähän parempaa, kuin mitä on pyydetty, Olli nauraa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät