-3.3 C
Alajärvi
sunnuntai 29.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Kuntoutustietoa omaishoitajille ja ikääntyville Lappajärvellä

Kelan kuntoutuskurssien tavoitteena on tukea niin omaishoitajien kuin ikääntyvien toimintakykyä ja kohentaa elämänlaatua.

Kuntoutuskursseilla ohjataan löytämään keinoja oman kunnon ylläpitämiseen sekä välineitä oman jaksamisen tueksi. Osalle kuntoutuskursseista voi omaishoitaja osallistua hoidettavan läheisensä kanssa.

Sosiaalisten lomajärjestöjen ja paikallisten yhdistysten yhteistyössä järjestämät tuetut lomat taas tuovat pienen tauon arkeen. Loma kokoaa yhteen samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia tai samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä.

Omaishoitajien ja ikääntyvien kuntoutusmahdollisuuksista ja tuetuista lomista voi saada ajankohtaista tietoa Lappajärven virastotalon valtuustosalissa pidettävässä kaikille avoimessa tilaisuudessa torstaina 23.3 kello 13 alkaen.

Kuntoutusasioista on kertomassa kuntoutuksen ja työhyvinvoinnin asiantuntija Nina Karlsberg Härmän Kuntokeskuksesta. Omaishoidon ja ikäihmisten näkökulmaa tilaisuuteen tuo Eläkeliiton Lappajärven yhdistys sekä Järviseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.

Mukaan kutsutaan niin omaishoitotilanteessa olevia kuin alueella asuvia ikäihmisiä. Ennaltaehkäisevä kuntoutus antaa mahdollisuuden nauttia eläkepäivistä terveempänä ja toimintakykyisempänä.

Kahvitarjoilu kello 12.30 alkaen ja musiikillisen tuulahduksen tilaisuuteen tuovat Kraaterijärven laulajat.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät