-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Harmonikka soikoon -konsertti kajahtaa Lehtimäellä

Lehtimäen Nuorisoseuralla järjestetään ensi sunnuntaina 19.3. kello 14 alkaen Harmonikka soikoon -konsertti, joka on monella tapaa erityinen.

Lavalle nousee kymmenen esiintyjää, joista seitsemän harmonikalla. Kaikki esiintyjät ovat joko nykyisiä lehtimäkeläisiä, tai entisiä lehtimäkeläisiä, jotka ovat etenkin vanhemman polven edelleen hyvin muistamia pelimanneja.

MAINOS

Nämä soittajat ovat nyt pitkästä aikaa jälleen yhdessä lavalla, ja kukapa tietää tuleeko seuraavaa mahdollisuutta kuulla näitä pelimanneja yhdessä enää koskaan?

Konsertti järjestetäänkin aidossa pelimanni -hengessä, ilman turhaa jäykkyyttä, sillä pelimannit haluavat soittamisen ilon välittyvän myös kuulijoille ikivihreiden, tuttujen iskelmien siivin, sekä erikseen harmonikalle sävellettyjen kappaleiden myötä.

Konsertin solistina toimiva Jari Mäenpää kertoo, että Lehtimäellä on pitkät perinteet harmonikkamusiikille ja uutta tulta harrastus sai monilla alleen kun Ulla Anttila oli yhteydessä Jariin ja kysyi, saataisiinko Hopeahovin kevätjuhlaan jotain ohjelmaa.

Jari oli tuolloin yhteydessä harmonikkamiehiin Taisto Roposeen ja Samuli Erkkilään sillä seurauksella, että kevätjuhlissa käytiin soittamassa sen enempää treenaamatta. Esitys sai suuren suosion ja niinpä tällä porukalla onkin sitten kierretty, ja kierretään edelleen, eri palvelutaloissa ilahduttamassa asukkaita.

Viime kesänä juttu alkoi kasvaa, kun Tuomo Puumala kutsui soittajia kotiinsa yhteiseen iltaan. Paikalle tuli tuvan täydeltä pelimanneja ja soitto raikasi. Seuraavalla kertaa oltiin koolla Heikki Jokiahon luona, ja tuolloin mukaan saapui myös Lehtimäeltä aikanaan pois muuttaneita pelimanneja.

Tuossa illassa syntyi ajatus siitä, että koska soittajilla on mukavaa ja yhteinen sävel löytyi helposti, niin miksipä tätä musiikin ilosanomaa ei voisi kuuluttaa muillekin? Jo syksyllä syntyi myös päätös siitä, että kevättalvella soitetaan yhteiskonsertti, jonka aika on nyt.

Talven aikana on järjestetty yhteissoittoja, viilattu ohjelmistoja ja päädytty konserttiin, jossa pelimannit soittavat yhdessä sekä erilaisin pienkokoonpanoin.

Haitarissa kuullaan Satu Yli-Kesäniemeä, Samuli Erkkilää, Taisto Roposta, Heikki Jokiahoa sekä entisiä lehtimäkeläisiä Antti Peltokangasta, Olavi Tanhuanpäätä ja Seppo Hankaniemeä!

Kitarassa on Tuomo Puumala, bassossa Sami Koivulampi ja solistina toimii Jari Mäenpää.

Konsertin kesto on noin kaksi tuntia väliaikoineen. Ohjelmamaksu on kymmenen euroa ja konsertin järjestäjänä toimii Lions Club Lehtimäki.

Ohjelmistossa kuullaan vanhaa tanssimusiikkia sekä harmonikalle erityisesti sävellettyjä kappaleita. Meno on välillä varsin rempseääkin, sillä soittajat ovat nauttineet harjoituksista ja yleisön toivotaan nauttivan konsertista!

Konsertti on tarkoitettu jokaiselle musiikista kiinnostuneelle, tunnelma luvataan pitää iloisena ilman vakavaa puristusta! Soittajien hyvä olo ja mainio yhteishenki tarttuu varmasti jokaiseen kuulijaankin!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät