Järviseudulle runsaasti avustuksia seurantalojen korjauksiin

29
Mainos[adrotate banner="3"]

Seurantalojen korjauksiin jaetaan tänä vuonna valtionavustuksia 1,7 miljoonaa euroa, josta 76700 euroa myönnetään Etelä-Pohjanmaalle. Korjausavustusten tarkoitus on säilyttää seurantalojen arvokasta rakennusperintöä sekä mahdollistaa talojen käytettävyyttä parantavat korjaukset.

Suurimman Etelä-Pohjanmaan alueella myönnettävän avustuksen saa Kauhavan Nuorisoseura, joka saa 17700 euroa 1954 rakennetun nuorisoseurantalon kattorakenteiden korjaamiseen.

MAINOS

Toiseksi suurimman avustuksen saa Ylistaron Tapanin Nuorisoseura, joka saa 11000 euroa ikkunoiden ja ovien kunnostamiseen, vesikaton varusteisiin ja wc-tilojen kunnostamiseen. Yhteensä avustuksia myönnetään Etelä-Pohjanmaalla 11 hakijalle.

Alajärven Kirkonkylän Nuorisoseura ry sai 8000 euron avustuksen, Alajärven Maamiesseura 3000 euroa, Evijärven Nuorisoseura ry 9000, Lappajärven Nuorisoseura ry 7 000 ja Lehtimäen Nuorisoseura ry 5000 euroa.

Keski-Suomen puolella Karstulassa Vastingin Nuorisoseura ry sai 6000 euron avustuksen.

Seurantalojen korjausavustus on valtionavustus, jonka jakamisen opetus- ja kulttuuriministeriö on antanut Suomen Kotiseutuliiton tehtäväksi.

Korjausavustusten tarkoituksena on ylläpitää seurantalojen rakennusperintöä, edistää niiden korjauksia sekä parantaa talojen toimivuutta. Avustusta voivat saada yhdistykset ja yhteisöt, jotka omistavat vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon.

Seurantaloasiain neuvottelukunta tekee avustusten jaosta esityksen, joka käsitellään Suomen Kotiseutuliiton hallituksessa.

Neuvottelukunnassa edustettuina ovat seurantaloja omistavien yhdistysten keskusjärjestöt sekä opetus- ja kulttuuriministeriö, ympäristöministeriö, Museovirasto ja Kuntaliitto. Seurantalojen korjausavustus jaetaan veikkausvoittovaroista.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa