-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Soinin koulukeskuksen laajennus käyntiin

Soinin koulukeskuksen laajennukseen liittyvät sopimukset allekirjoitettiin viime viikolla. Työt koulun alueella on aloitettu jo hiihtolomaviikolla kaivuutöillä.

Koulukeskuksen kentän puoleiseen päätyy rakennetaan neljä luokkahuonetta ja tarvittavat muut tilat. Esikoululaiset siirtyvät koulutiloihin tilojen valmistuttua. Uusiin tiloihin on ajatuksena siirtyä luokat 3 ja 4 sekä kuvataideluokka, mitä nykyisissä tiloissa ei erikseen ole.

MAINOS

Tilat tulevat tarpeeseen, sillä kouluun on tulossa tulevina vuosina suuria ikäryhmiä, jolloin luokkia joudutaan jakamaan. Tällä hetkellä koulussa on 246 oppilasta. Kun syksyllä tulee 28 esikoululaista, niin henkilökunnan kanssa määrä nousee noin 300 henkilöön.

Laajennettavan rakennuksen kerrosala on 395 kerrosneliötä ja tilavuutta on 1500 kuutiota. Kahteen kerrokseen tulee yläkertaan teleskooppikatsomo, joka on pyörillä siirrettävä kokoontaitettava katsomo noin 50 henkilölle. Liikuntasalin kentän puoleiseen päätyyn puhkaistaan katsomolle tila.

Kokonaiskustannusarvio hankkeelle on 845000 euroa. Sopimuksen mukaan laajennusosa valmistuu syyslomaan mennessä eli lokakuun puolivälin paikkeilla.

Laajennuksen pääsuunnittelijana on arkkitehtipalvelu Esa Säkkinen Toholammilta. Pääurakoitsijana toimii Sisu-Rakennus Oy. LVIA-urakoitsijana toimii Putkiasennus Velj. Kataja Oy. Sähköurakoitsijana on Voima-Asennus Oy Vimpelistä.

Yhtenäiskoulun rehtori Markku Puronhaaran mukaan koulun alueella on tulossa muutenkin muutoksia.

Koulun vanhempainyhdistys on hankerahoituksella saamassa koulun piha-alueelle pienpelikentän ensi kesän aikana.

Kenttä on tarkoitus rakentaa Lokerotien varteen rivitalon päädyn paikoitusalueelle. Uutta paikoitustilaa tehdään isomman kentän pohjoispäätyyn.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät