-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Peltsin pytty Ville Väliaholle

Alajärven Ankkureiden superpesismiehistön sisäharjoituskausi alkaa olla pikku hiljaa lopuillaan.

Joskus puuduttavankin sisäkauden piristykseksi ja joukkueen kilpailuvietin herättämiseksi ennen ulkokauden alkua on Ankkureiden superpesismiehistö jo pitkään kilvoitellut keskenään seuran pesislegendan Pekka Peltomäen lempinimen mukaan nimetystä ”Peltsin” pytystä.

MAINOS

Kisassa joukkueen jäsenet keräävät pisteitä peräti yhdeksästätoista joko yksilösuorituksena tai osana joukkuetta suoritettavasta osiosta, joihin kuuluvat mm lenkki, sählyottelu, patjan työntö, tarkkuusheitto ja joukkuenäppikisa.

Osiot suoritetaan kahden harjoituspäivän aikana ja kilpailu huipentuu toisen kisapäivän lopuksi järjestettävään kaksintaistelurataan, jossa lajeina ovat seinään heitto, syöttö, pompotusrata, ruutuun näpäys ja tarkkuuslyönti.

Tämän vuoden voittajaksi nousi kovassa ja ajoittain tunteitakin nostattaneessa kisassa Ulvilna Pesä-Veikoista Ankkureiden lukkariksi siirtynyt Ville Väliaho Henri Heikkisen sijoittuessa toiseksi ja Kari Kellokosken kolmanneksi.

Ankkureiden pelinjohtaja Matti Iivarisen mukaan päättymässä oleva talviharjoituskausi on sujunut kohtuullisen hyvin mutta hallipelien osalta ei tavoitteisiin päästy.

– Voitimme viidestä hallipelistä kolme, mutta SM-hallipesiksen karsinnoissa hävisimme molemmat pelimme. Huhtikuussa alkavalla ulkopelikaudella tulemme pelaamaan kolme harjoitusottelua.

– Lauantaina 22.4. pelaamme Perhossa Pattijoen Urheilijoita vastaan ja vapun alla kohtaamme 29.4. vieraissa ja 30.4. kotona Koskenkorvan Urheilijat.
Tulevasta superpesiskesästä Iivarinen odottaa tasaisen jännittävää.

– Sarjan kärkinelikkoon ennakoitujen Vimpelin, Sotkamon, Joensuun ja Kouvolan jälkeen ei joukkueiden voimasuhteissa ole suuria eroja.

Tulevan kesän ensimmäisen superpesisottelunsa Ankkurit pelaa jo 6.5. vieraissa Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan. Kitron kesän 2017 superpesisavauksessa vastaan asettuu tiistaina 9.5. kello 18 alkaen Koskenkorvan Urheilijat.

Matti Iivarisen mukaan joukkueen sisällä vallitsee hyvä henki ja tulevia superpesispelejä odotetaan innolla. Joukkueen lopullinen lyöntijärjestys ja ulkopelipaikat hahmottuvat vasta kauden alla pelattavissa harjoitusotteluissa.
– Joukkueen materiaali on viime kautta laajempi ja ulkopelissä jokaiselle pelipaikalle on vähintään kaksi vaihtoehtoa.

Ankkureiden fysiikkavalmentajana syksyllä aloittanut Ismo Ankkuri on panostanut erityisesti pelaajien lihasvoiman parantamiseen.

– Pesäpallo on viime aikoina mennyt entistä enemmän fyysiseen suuntaan ja joukkueen harjoittelussa onkin talvikaudella panostettu entistä enemmän voimaharjoitteisiin, selvittää Ankkuri.

Ismo Ankkuri tulee Matti Iivarisen mukaan toimimaan valmennuksen ohella myös joukkueen kolmantena pelinjohtajana.

Lasse Mansikka-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät