1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

WWF:n Earth Hour näyttää jälleen valomerkin ilmaston puolesta

WWF:n Earth Houria, maailman suurinta ilmastotapahtumaa, vietetään jälleen maaliskuun viimeisenä lauantaina 25.3. kello 20.30–21.30.

Maailmanlaajuisen tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot tunniksi. Suomessa Earth Hour kannustaa tekemään ilmastotekoja ruokalautasella.

MAINOS

WWF:n Earth Hour näyttää valomerkin ilmaston puolesta jo yhdettätoista kertaa. Suomessa Earth Hour kutsuu kaikki maailman suurimmalle kynttiläillalliselle. Ruoka muodostaa noin viidesosan yksityisen kulutuksen ilmastovaikutuksista – saman verran kuin liikenne.

– Helpoin tapa vähentää oman ruokavalion vaikutuksia ympäristöön on korvata osa lihasta kasviksilla. Parhaita vaihtoehtoja ovat kaudenmukaiset kasvikset. Myös lähivesien kalat ovat oiva vaihtoehto, sanoo WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder.

Noin 60 prosenttia ruoan ilmastovaikutuksista syntyy alkutuotannosta, ja selkeästi suurin osuus ilmastovaikutuksista liittyy eläinperäisen ruoan tuotantoon. Vastoin yleisiä uskomuksia ruoan kuljetuksesta ja pakkauksesta aiheutuvat ilmastovaikutukset ovat vain murto-osa koko ruoan elinkaaren aikana syntyvistä päästöistä.

WWF:n Lihaopas antaa vinkkejä siihen, mitkä eläinperäiset tuotteet ovat ilmaston näkökulmasta parhaita vaihtoehtoja. Lisätietoja ympäristöystävällisestä ruoasta löytyy myös WWF:n Ruokaoppaasta ja Kalaoppaasta.

Lukuisat ravintolat ja kahvilat ovat perinteisesti osallistuneet Earth Houriin – niin myös tänä vuonna. Tarjolla on pieniä ja suuria ilmastoystävällisiä illallisia kynttilänvalossa ympäri Suomen.

Ravintoloiden ja muiden tahojen järjestämät tapahtumat löytyvät earthhour.fi-kampanjasivustolta, jolla jokainen voi käydä tutkimassa oman lähialueensa tapahtumia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät