-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Kun sana ”kiitos” ei riitä – Pikkulotta -kaulariipus julkistetaan perjantaina

”Pidin sydäntä käsissäni. Se on isänmaani.
Hoivasin, kuljetin ja avustin.
Innolla lähdin apuun, vakaasti kannoin vastuuni.”

Muun muassa nämä sanat kätkeytyvät korurasiaan, josta löytyy Suomi 100 -tunnuksen ansainnut Pikulotta -kaulariipus. Riipuslanseerataan markkinoille tulevana perjantaina 7.4. kello 12 Kello ja Kulta Hipussa Alajärven Paavolantorilla.

MAINOS

Avajaistilaisuus on kaikille avoin ja samalla korun ennakkotilanneilla on mahdollisuus noutaa oma korunsa. Koru tulee samalla myös yleiseen myyntiin. Tilaisuudessa on tarjoilua ja tekijät kertovat riipuksen taustoista.

Pikkulotta -riipus on muotoilukieleltään yksinkertainen ja selkeä, mutta samalla äärimmäisen puhutteleva. Se on suunniteltu koruksi, jonka voi antaa vaikkapa lahjaksi nuorelle naiselle, joka voi käyttää sitä koko elämänsä. Koru sopii niin nuorelle kuin iäkkäämmällekin kantajalle.

Koskettava tarina korun takana

Pikkulotta -riipus on Annukka Lahti Desingin käsialaa ja sen on ideoinut alajärveläinen korusuunnittelija Annukka Raatikainen yhdessä artenomi Nina Hallilan kanssa.

Koru on suunniteltu Pikkulottien toiminnan kunniaksi ja kiitollisuuden osoitukseksi tämän maan hyväksi. Korun taustatarinassa nostetaan esille lottien toiminnassa näkyneitä arvoja, kuten suoraselkäisyys, avuliaisuus, rehtiys, kunnioitus, tunnollisuus ja päättäväisyys.

Nämä arvot sopivat edelleen tavoiteltavaksi nykyajan nuorisolle. Korua valmistetaan 500 numeroitua kappaletta, joista jokainen koru yksilöidään painosnumerolla.

Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan osa Lotta Svärd säätiölle ja järjestysnumerolla yksi oleva koru tullaan luovuttamaan tänä vuonna vuoden Lotaksi valitulle henkilölle Itsenäisyyspäivänä.

Viime vuoden lopussa Nina ja Annukka innostuivat ajatuksesta suunnitella virallinen Suomi 100 -koru. Korulle etsittiin tarinaa ja niiden inspiroimana esille nousi Pikkulottien edustamat arvot.

Hopeisessa kaulariipuksessa on Pikkulotan kädet, jotka muodostavat ulomman sydämen ja symboloivat Pikkulottien hoitavia käsiä sekä niistä muodostuva sisempi sydän symboloimassa Isänmaata. Annukka valmistaa korut käsityönä ja Nina valmistaa niiden rasiat. Rasiasta löytyy korun lisäksi sen tarina, aitoustodistus, painosnumero ja tekijöiden allekirjoitukset.

Koru on valmistettu kotimaisesta eco-act hopeaseoksesta, joka on normaalisti käytettyjä hopeaseoksia korkeapitoisempaa ja luontoystävällisempää. Lisäksi se on myös paljon vaaleampaa. Seosta voisikin kutsua valkohopeaksi.

Koru on herättänyt jo ennakkoon suurta kiinnostusta eri puolilla Suomea, sillä vaikka riipus onkin Alajärvellä suunniteltu ja valmistettu, sen tarina on valtakunnallinen. Ennakkotilauksia onkin tullut jo eteläistä Suomea myöten ja tilaukset varmasti lisääntyvät, kun lanseeraustilaisuuden yhteydessä perjantaina riipukselle avataan myös oma nettikauppa osoitteessa pikkulotta.fi.

Numeropainoksia riipuksesta on kuitenkin vielä hyvin saatavilla, mutta jos numeroiduista koruista haluaa saada jonkun tietyn, itselleen tärkeän numeron, kannattaa olla nopeasti liikkeellä.

Korun hinta on sen ainutlaatuisuudesta huolimatta pyritty pitämään kohtuullisena ja kaikkien ulottuvilla, sopivana vaikkapa lahjaksi kevään juhliin ainutkertaisille, tunnollisille ja päättäväisille nuorille naisille!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät