24.3 C
Alajärvi
tiistai 28.5.2024
MAINOS
MAINOS

CLT-valmistaja HOISKO rakentaa verkoston avulla puurakennuskonseptin

Alajärvellä toimiva CLT-valmistaja HOISKO ja kehitysyhtiö Into Seinäjoki lähtevät yhteistyössä etsimään yrityksiä puurakentamisen verkostoon. Tavoitteena on myydä jatkossa kokonaista verkoston suunnittelemaa puurakennuskonseptia yksittäisten raaka-aineiden ja osaamisten sijaan.

– Meillä HOISKOssa uskotaan vahvasti massiivipuurakentamisen mahdollisuuksien lisäksi myös yhteistyöhön, kertoo projektipäällikkö Maarit Liikala. Kuten puu, ei yrityskään ole vahvimmillaan yksin. Siksi haluamme yhdistää eri materiaaleja ja osaamista sekä kehittää modulaarisia ratkaisuja rakentamiseen.

MAINOS

– Maakunnassa on monipuolista rakennustuoteteollisuutta ja sen voimavarojen yhdistämisellä on mahdollisuus löytää kustannustehokkaita ja käyttäjäystävällisiä ratkaisuja rakentamiseen. Uskomme, että yhdistämällä voimamme voimme kaikki vahvistaa omaa toimintaamme sekä löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

– Into Seinäjoki tukee konseptin kehittämistä etsimällä verkostoon sopivia yrityksiä, sparraamalla konseptia ja etsimällä konkreettisia myyntimahdollisuuksia, kertoo Pauliina Hautamäki Inton roolista.
Yhteistyö lähtee liikkeelle verkostoitumistilaisuudella toukokuussa.

– Etsimme yhteistyöhön arkkitehtiosaamista modulaaristen, yhteistyöverkoston tuotteita hyödyntävien ratkaisujen suunnitteluun. Lisäksi mukaan etsitään talotekniikan osaajia, joiden tekniikkaa voidaan integroida suoraan CLT-rakenteisiin.

– Rakennustuoteteollisuuden tuotteista ja palveluista halutaan mukaan materiaaleja ja ratkaisuja, jotka nopeuttavat rakentamista tai muuten parantavat kustannustehokkuutta tai käyttäjien käyttökokemusta ja hyvinvointia. Myös huonekaluteollisuuden ja -suunnittelijoiden kanssa yhteistyössä voisi syntyä puurakennuskonseptiin sopivia julkisten tilojen kalusteita, visioi Liikala.

Yhteistyöhön halutaan mukaan kattava otos eri toimijoita ja eri materiaaleista valmistettavia tuotteita. – Vaikka luomme puurakennuskonseptia, on muillakin materiaaleilla siellä paikkansa. Mukaan mahtuvat niin pienet kuin suuretkin toimijat ja ainoat vaatimukset ovat yhteistyöhaluisuus ja kehityshakuisuus, jatkaa Liikala.

– Yrityksiä etsitään ympäri Suomen. Tietysti tavoite on, että omasta maakunnasta löytyisi valtaosa, Pauliina Hautamäki Into Seinäjoesta jatkaa.

Jo kesäkuussa on tarkoitus hioa yhteiskonseptia ja miettiä yhteistarjouksen tekemiseen liittyviä sopimuksellisia seikkoja. Tavoite on, että syksyllä verkoston yrityksillä on puurakennuskonsepti, jota voidaan markkinoida julkisille ja yksityisille hankintayksiköille.

– Etelä-Pohjanmaallakin tullaan lähivuosina investoimaan muun muassa uusiin kouluihin ja päiväkoteihin. Voisiko vaihtoehtona olla, että hankitaan paikallisella puurakentamisosaamisella toteutettu uuden ajan puurakennus? Hautamäki innostaa tulevia päättäjiä puskemaan läpi puurakentamisen lisäämistä omissa kunnissaan.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät