-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Keväinen soitinbongaus Alajärven Musiikkiopistolla

Kevät on jo pitkällä, joten Alajärven musiikkiopistolla järjestetään bongaus-tapahtuma. Lauantaina 22.4. kello 13 lähtien voi musiikkiopistolla bongata tuttuja ja hieman tuntemattomampiakin soittimia.

Soittimia on sijoitettu eri puolille musiikkiopistoa ja bongaukseen osallistujien tavoitteena on löytää niistä mahdollisimman monta. Jokainen osallistuja saa lomakkeen, johon voi kerätä omat löydökit. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan pieni yllätyspalkinto.

MAINOS

Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet niin lapset, nuoret kuin hieman vanhemmatkin. Kaikki bongatut soittimet odottavat kokeilijoita.

Toisista lähtee ääni helposti, mutta jotkut soittimet tarvitsevat hieman opastusta. Musiikkiopiston opettajakunta on mukana ja näyttää ja opastaa kaikkia halukkaita äänen kiehtovaan maailmaan. Löydätkö oman suosikkisi?

Myös kaikki muskari-ikäiset vanhempineen ovat tervetulleita avoimeen muskariin. Muskari kestää 20 minuuttia kerrallaan. Ryhmät on jaettu iän perusteella, mutta kovin tarkkoja ja tiukkoja rajoja ei ole. Katso alla, mikä aika olisi sopiva, ja tule tutustumaan musiikkiopiston muskareihin. Muskariryhmässä voi olla samaan aikaan noin kymmenen lasta vanhempineen.

Tänä vuonna musiikkiopistoon ei ole pääsykokeita, vaan jokaiselle hakijalle järjestetään henkilökohtainen haastattelu. Bongaus-tapahtumassa on mahdollista varata aika henkilökohtaiseen haastatteluun, jossa yhdessä hakijan kanssa pohditaan, mikä voisi olla sopiva soitin.

Lisätietoja hakemisesta erillisessä musiikkiopiston oppaassa ”Opas musiikkiopintoja suunnitteleville”, joita löytyy musiikkiopistolta ja kirjastosta. Myös musiikkiopiston toimistoon (puh.06-24122461) ja rehtorille (puh. 044-2970460) voi soittaa ja kysellä ohjeita ja lisätietoja.

Avoimet muskarit: kello 13-13.20 voivat tulla 0-2 vuotiaat huoltajan tai vaikkapa isovanhemman kanssa, kello 13.20-13.40 voivat tulla 3-4 vuotiaat ja mielellään myös vanhemman kanssa, kello 13.40-14 voivat tulla 5-6 vuotiaat joko yksin tai jonkun kanssa, kello 14 lähtien muskariopettaja on paikalla ja leikittää vielä hetken niitä, jotka eivät ehtineet tai mahtuneet aiempiin ryhmiin.

Bongattavia soittimia esimerkiksi harmonikka, viulu, trumpetti, oboe, sopraanonokkahuilu, konserttikantele, poikkihuilu, sähkösello, kontrabasso, piano, alttosaksofoni, klarinetti. Tule katsomaan, mitä muuta löydät.

Bongaustapahtuman jälkeen kello 15 alkaa konsertti, jossa soittaa musiikkiopiston opettajia. Konsertissa voi kuulla, miltä soittimet kuulostavat, kun niitä soittaa ammattilaiset.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät