0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Soinillinen musiikkia ja gastronomiaa kesäkuussa

Soinin kunta täyttyy kesäkuisena viikonloppuna musiikin ja ruoan liiton ympärille rakennetusta tapahtumasta. Musiikki- ja gastronomiafestivaali Soinillinen järjestetään ensimmäistä kertaa 16.-18.6.


Kanteletaiteilija Eva Alkula esiintyy Soinissa kesäkuussa.

Soinillinen on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hyvästä musiikista ja ruoasta. Konsertit levittäytyvät myös tavanomaisesta poikkeaviin paikkoihin, kuten metsään ja vanhalle seurantalolle.

MAINOS

Soinin sijainti Suomenselän vedenjakajalinjalla, Järvipohjanmaalla, kauniissa harju- ja suomaisemissa takaa tapahtumille ainutlaatuisen näyttämön.

Tapahtuman järjestää Suomenselän Kesä ry, jonka primus motoreina toimii muusiikopariskunta Juuli Holma ja Juhana Inkinen.

Yhdistämällä kaksi intohimoaan: musiikin ja ruoan, festivaalin johto uskoo saavutettavan tekijöden summaa suuremman kokemuksen. Musiikkia ja ruokaa yhdistetään innovatiivisella otteella, ilman turhaa hienostelua.

Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Suomalainen musiikki on keskiössä, gastronomiassa panostetaan lähiruokaan ja -juomaan.

Suomen pohjoisin jousikvartetti Kaamos on yksi Soinillinen -tapahtuman esiintyjistä.

Genrerajat hämärtyvät, kun Suomen pohjoisin jousikvartetti Kaamos, kanteletaiteilija Eva Alkula, näyttelijä Markku Köngäs, kansanmusiikkiyhtye Piia Kleemola & co. ja saxofoni-gamba -duo Jukka Perko ja Mikko Perkola kohtaavat Soinin keskikesässä.

Makuelämyksistä vastaa lappajärveläisen Kokkitupa-yrityksen Tiina Kujala.

Festivaali kumartaa vuosisataisille perinteille, mutta tuo ne kuitenkin vahvasti nykypäivään. Eteläpohjalaisen kansanmusiikin, kolmen erilaisen kanteleen, säveltäjä Juha T. Koskisen uusimman sävellyksen, 1600-luvun luuttulaulujen ja jazz-standardien yhdistelmä pistää miettimään, mihin musiikin tyylisuuntien luokittelua oikeastaan tarvitaan.

Gastronomia peilaa musiikin henkeä yhdistämällä metsän antimet ja paikalliset tuottajat moderniin 2010-luvun ruoanlaittoon.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät