0.4 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Marja Vilkama julkaisi runokirjan ”Kaikki tämä rakkaus”

Alajärvellä pitkän opettajan uran tehnyt, nykyisin Lahdessa asuva Maija Vilkama on julkaissut runokirjan ”Kaikki tämä rakkaus”.

Vilkama tuli Alajärvelle opettajaksi vuonna 1971, mentyään naimisiin alajärveläisen Tuomo Latvalan kanssa. Näin Maija tekikin Alajärvellä koko opettajanuransa, yhtä vuotta lukuun ottamatta. Eläkkeelle hän jäi kymmenisen vuotta sitten ja muutti Lahteen viisi vuotta sitten.

MAINOS

Paitsi opettaja, Marja on ollut myös suurperheen äiti, osallistunut politiikkaan ja kirjoitellut lehtiin. Kirjoittamien onkin ollut hänen rakas harrastuksensa koko elämän ajan.

Työuransa aikana, pienessä kyläkoulussa, hän kirjoitteli juttuja maakuntalehtiin parin vuosikymmenen ajan. Aikoinaan näistä pakinoista on tehty myös koosteet: Äidin ikkuna I ja 2. Uudessa runoteoksessa on mukana muutama myös muutama näiden kirjojen teksteistä.

Uudessa Vilkaman teoksessa kantavana teemana on rakkaus. Rakkaus kahden eläkeläisen välillä, rakkaus lapsiin, lähimmäisiin, luontoon ja eläimiin.

Teksteistä kaikuu syvä elämänkokemus, mutta myös valo ja ilo. Vaikka runojen teksteissä ei vältellä kipeitäkään aiheita, on voimana rakkaus.

Ihastuttavana yksityiskohtana kirjan kannen kuva on Vilkaman äidin maalaama akvarelli.

Kirjaa on saatavissa Alajärvellä kirjakaupan kautta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät