-3.9 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Päiväkodin korjaus etenee Soinissa

Soinin kunnanvaltuusto aloitettiin rakennustarkastaja/ympäristösihteeri Pasi Nevanperän esittelyllä. Hän kertoi ajankohtaisista asioista sektorilta.

– Ajankohtaista ovat tuulivoima-alueet Loukkusaari ja Isokangas. Konttisuon voimaloista tehdyt valitukset on kumottu hallinto-oikeudessa. Pihlaanmäen asuntoalueelle Lauttosenjärven lähistölle on tulossa rivitalo- ja omakotitalotontteja. Teollisuustien asemakaava on myös uudistumassa.

MAINOS

Soinin kunnanvaltuusto keskusteli perusteellisesti päiväkoti Laulumaan tilanteesta. Pitkin talvea päiväkodin tilanteesta on käyty keskustelua ja esitetty vaihtoehtoja kosteusongelmiin.

Maaliskuun lopussa uuden päiväkodin saamiseksi kerättiin kansalaisadressi hankkeen puolesta. Terveystarkastajan, työterveyshoitajan ja Rakennuskatsastus Kuoppalan edustuksen mukaan päiväkoti on korjattavissa kohtuukustannuksin.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha-Pekka Keisala kertoi tämän hetken tilanteesta.

– Korjaustoimenpiteet on aloitettu. Lastulevyseinät olivat kostuneet kivijalkakosketuksen jälkeen. Lastulevyt seinistä puretaan ja kosteusongelmat poistetaan toisenlaisilla rakennusratkaisuilla. Katto tehdään harjakatoksi, ilmastoa uusitaan ja mm. keittiökalusteita uusitaan.

Vs. kunnanjohtaja Hannele Hannula totesi, että rakennuksessa tehdään remontin jälkeen tehostettu Homeettomaksi siivous, mitä jatketaan 3 kuukautta remontin jälkeen.

Esikoululaiset ovat siirtyneet aamu-/ iltapäiväkerhon tiloihin Lokerotielle ja he käyttävät koulun tiloja mm. ruokailuun.

Päiväkodin korjaustöihin hyväksyttiin 70000 euron suuruinen määräraha ja väliaikaisiin tilakustannuksiin 25000 euron määräraha.

Kunnanjohtaja Stefan Sundbergin irtisanoutuminen hyväksyttiin 4.4.lukien johtajasopimuksen mukaisesti kuuden kuukauden irtisanoutumisajalla. Pykälä ei herättänyt keskustelua. Muissa asioissa todettiin, että kunnanjohtajan paikka laitetaan välittömästi avoimeksi.

Taloussuunnitelma hyväksyttiin Keskustaryhmän lisäyksellä, että Viinamaantien perusparannusta valmistellaan vuoden 2018 talousarvioon. Muutenkin tieasioita tullaan suunnittelemaan pitkällä aikavälillä taloustilanteen mukaan.

Äänestämään ryhdyttiin tuulivoima-asioissa. Marja-Elina Puronhaara esitti, että Soinin kunta mahdollistaa terveysvaikutusten arvioinnin vaatimalla tuulivoimaloilta ympäristöluvan. Taru Mäkipelto kannatti esitystä. Äänestyksessä tälle kannalle asettuivat myös Hilkka Raitanen ja Marja-Leena Rinne. Äänestystulos oli 13-4 sen puolesta, ettei terveysvaikutusten arviointia tarvita.

Valtuutettu Hilkka Raitanen jätti esityksen valtuustolle Multiantien vaarallisuuteen puuttumisesta.
– Tien mutkat ja lukuisat tieltäsuistumiset aiheuttavat jatkuvasti vaaratilanteita. Vähintä mitä voidaan tehdä on varoittaa liikennettä varoittavilla liikennemerkeillä.

– Esitystä viedään eteenpäin tiepiirin suuntaan ja toivomuksena on, että asioista päättävät tahot tulevat vierailemaan Multiantielle. Maanantaiaamun rekkakolarin uhrin muistoa kunnioittaen vietettiin valtuustossa hiljainen hetki.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät