Ravintola Ristiviitosen ekat bileet pääsiäisenä

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin ravintolaelämä nousee uuteen kukoistukseen pääsiäisenä. Ravintola Ristiviitosen anniskelupuolen vihkii lauantaina käyttöön Mauno Henriks -yhtye.

Ravintola Sopupeli jäi historiaan, kun uudet yrittäjät Sanna ja Sami Laitila tarttuivat luutiin. Muuttunut on paljon muutakin kuin ravintolan nimi, joka on vanha pesäpallotermi.

MAINOS

Anniskelupuolesta on saatu yllättävän avara raivaamalla entisen tupakkahuoneen seinät pois. Baaritiskin uusitussa pinnassa on vaaleaa massiivipuuta ja led-valoja. Sanna Laitila kertoo, että lisää ledejä tulee ja remontin edetessä ravintolan ilme muuttuu pikku hiljaa muutenkin valoisammaksi.

– Parin vuoden sisään laitamme vaaleahkon vinyylilattian ja uusimme kalusteet. Akustiikkalevyjä asennetaan, kunhan sopivat paikat löytyvät.

Pian saadaan käyttöön uusi atk -pohjainen karaokelaitteisto, jollaista aivan lähiseudulla ei liene. Viikon jokaisena päivänä voi käydä laulamassa ja kappaleen voi varata ravintolan tabletilla tai vaikka kännykällä kotoa käsin.

– Ohjelma ilmoittaa, missä kohtaa soittolistaa ollaan menossa, joten asiakas voi arvioida suunnilleen oman kappaleen ajankohdan, Sami Laitila kertoo.

Spotify-musiikkipalvelun kautta ohjelmistossa ovat kaikki Finnkaraoken levyt, eli tuhansia suomalaisia kappaleita ja runsaasti myös ulkomaisia.

– Ja kun laulajia ei ole, Spotify lyö musiikit päälle, Laitilat kertovat.

Sami kokoaa soittolistaa, johon asiakkaat voivat toivoa lempikappaleitaan.

Perjantain karaokeiltoihin ei myydä pääsylippuja, mikä on mukava juttu yhden oluen juoville piipahtajille.

Kerran kuussa kuuluisa artisti

Noin kerran kuussa Ristiviitosessa esiintyy tunnettu laulaja tai yhtye. Toukokuun tähti on Timo Rautiainen, muita tämän vuoden ohjelmistossa ovat mm. Antti Railio, Petri Nygård, Kotipelto & Liimatainen, Aarne Tenkanen. Paikallisia bändejä sekä yleisön toivomuksesta myös tanssiorkestereita on luvassa.

Terassi laajennetaan koko rakennuksen päädyn kiertäväksi kokonaisuudeksi.

– Voisimme vaikka pitää grillibileet, pantaisiin porsas pihalle paistumaan ja possun mässäily sisältyisi lipun hintaan, Sanna innostuu.

Ideoita arki-illoillekin on monenlaisia: pubivisa ja bingo ovat mahdollisia. Palkintoina voisi olla ruokailu- ja pääsylippupaketteja.

Laitilan perheessä on viisi lasta ikähaitarissa 5 – 16, joten Sannaa kiehtoo ajatus lasten ja nuorten diskosta ja karaokesta.

– Ja kun viikonlopun ohjelmassa on joku nuorison suosima yhtye, alkuillasta voisi olla alkoholiton keikka nuorisolle.

Juomanlaskijana on nyt myös miespuolinen baarimikko, aiemmin kuljetusalalla työskennellyt Sami. Kun Sami harjoitteli Sopupelissä baaritiskin takana, pari miesasiakasta vähän säikähti. Vimpelissä miestarjoilijaa ei usein ole nähty, mutta se on aivan normaali ilmiö Suomessa ja maailmalla.

Lounaan voi tilata kotiin

Ristiviitosen lounaspuoli on toiminut kuukauden päivät ja myynnin määrä on ollut positiivinen yllätys.

– Aluksi pelkäsin, miten ensimmäisen viikon jälkeen käy, mutta myynti on vakiintunut mukavan tasaiseksi, Sanna kertoo.

Uutuutena on seisova pöytä. Pöytiin tarjotaan lounasaikaan vain leikkeet, muut ruuat saa annostella itse.

Listalla on ”roskaherkkujen” ystäville hampurilainen peräti 120 gramman naudanlihapihvillä.
– Olemme tehneet jo koevedoksia, ne maistuvat samantyylisiltä kuin heset ja mäkit, Sanna lupaa.

Yrityksen toimintaan sisältyvät myös pitopalvelu sekä ruokapalvelu: Sami kuljettaa lounasannoksia koteihin.

Laitilat käyttävät vain kotimaisia raaka-aineita.

– Vaikka ulkomaista saisi halvemmalla, minä en huoli kuin kotimaista. Aion ottaa yhteyttä paikallisiin tuottajiin, joilta voisin ostaa esimerkiksi kalaa ja Ylämaankarjan lihaa. Hyödynnän myös sesonkiraaka-aineita.

Yrittäjäpariskunnan lisäksi ravintolassa työskentelee kanta-asiakkaiden suosion saavuttanut Jenny Huopana. Jennyllä on ikäisekseen pitkä ura ravintolan palveluksessa, Sopupelin omistanut Helmi Ahonen palkkasi hänet kuutisen vuotta sitten.

Anne Savela

MAINOS
Edellinen artikkeliPäiväkodin korjaus etenee Soinissa
Seuraava artikkeliKevät paljastaa salaojaongelmat – lähes kaikissa vanhemmissa taloissa puutteellinen salaojitus