Alajärven Nuorisovaltuusto ottaa tehtävänsä tosissaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Nuorisovaltuusto on virallistettu 20.2. ja nyt kymmenen nuoren joukko on tarttunut tosimielellä tehtäväänsä toimia linkkinä päättäjien ja paikkakunnan nuorten välillä. Tätä ennen nuorisovaltuusto on toiminut syksystä alkaen toimikuntana.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajana toimii Essi Pitkäkangas ja varapuheenjohtajana Emma Tuomela.
Sihteerinä toimii Henna Pitkäkangas ja somevastaavana Annika Ränkimies. Muut valtuuston jäsenet ovat Elmeri Antila, Ville Matintupa, Noora Mäkelä, Senni Penninkangas, Sanna Sivula ja Iida Palmu.

MAINOS

Nuorisovaltuusto on poliittisesti sitoutumaton ja sen tehtävä on edistää vuorovaikutusta päättäjien ja nuorten välillä. Yksi osa tätä on nimettyjen nuorisovaltuuston jäsenien puhe- ja läsnäolo-oikeus eri lautakuntien kokouksissa.

Tätä oikeutta nuorisovaltuutetut pitävät hyvin tärkeänä, koska päättäjien keski-ikä on varsin korkea ja ilman nuorten läsnäolo- ja puheoikeutta on aina vaikea tietää, mikä on nuorten kanta käsiteltäviin asioihin.

Henna Pitkäkangas on jo ollut mukana sivistyslautakunnan kokouksessa ja vaikka asialistalla oli ollut pääasiassa numeroiden pyörittelyä, oli Henna kokenut läsnäolon todella kiinnostavaksi. Hänet oli myös otettu todella hyvin vastaan kokoukseen ja jatkossa esille tulee varmasti monia sellaisia kysymyksiä, joissa nuoren mielipide on tärkeä.

Omia kokouksia Nuorisovaltuusto pitää noin kerran kuukaudessa ja tarvittaessa. Päällimmäisenä asiana on luonnollisesti edelleenkin nuorisotilojen tarve, ja edelleen Alajärven nuoria harmittaa se että ABC:n aukioloajat lyhenivät. Tälle nuorisovaltuusto tuskin mitään voi, mutta nuorten harrastus- ja ajanvietepaikkojen tärkeyttä eri puolilla Alajärveä on tärkeää pitää esillä.

– Toivomme, että päättäjät ottaisivat meihin yhteyttä itsekin, sillä teemme mielellämme yhteistyötä, Essi Pitkäkangas sanoo ja lupaa, että jatkossa nuoret ottavat kantaa moniin asioihin, joita kaupungin päättävissä elimissä käsitellään.

Nuorisovaltuusto suunnittelee ja toteuttaa myös tapahtumia nuorille ja joulukuussa pidetty konsertti yritetään saada jokavuotiseksi. Konsertti oli onnistunut ja veti paikalle nuoria myös naapuripitäjistä.

Alajärven Nuorisovaltuusto on jo ehtinyt verkostoitua Lapuan, Ähtärin ja Kauhavan nuorisovaltuustojen kanssa. tavoitteena on järjestää myös yhteinen verkostoitumispäivä.

Tämän vuoden tavoitteena Alajärven Nuorisovaltuustolla on vakiinnuttaa asemansa ja tulla tunnetuksi, jotta jokainen päättäjä, joka haluaa olla nuorten asialla, oppisi ottamaan tarvittaessa yhteyttä nuorisovaltuustoon ja kysymään, mitä nuoret haluavat.

Yhtälailla on tärkeää tulla tutuksi alueen nuorille, sillä nuorilla on nyt loistava mahdollisuus esittää omia näkemyksiään ja ideoitaan nuorisovaltuuston jäsenille, jotka vievät näitä asioita eteenpäin. Nuorisovaltuusto on nuorten, ei itsensä asialla.

Yhteyden nuorisovaltuustoon saavat niin nuoret kuin päättäjätkin Facebookissa, Twitterissä, Instassa ja Snapchatissa tai soittamalla nuorisovaltuuston puhelimeen 040 134 6706.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliKitaranrakennuskurssilta valmistui jälleen toinen toistaan upeampia soittimia
Seuraava artikkeliSairaanhoitajakoulutusta Alajärvelle