Sairaanhoitajakoulutusta Alajärvelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Seinäjoen ammattikorkeakoulu tuo sairaanhoitajien monimuotokoulutuksen Alajärvelle. Koulutukseen valitaan ensi syksyn yhteishaussa 25 opiskelijaa.

Järviseudulla sairaanhoitajien rekrytointi on vuosien mittaan käynyt entistä haastavammaksi ja avoimena oleviin paikkoihin ei ole aina ollut hakijoita.

MAINOS

Koulutuksen avulla saadaan uusia työntekijöitä alalle, joten koulutukseen toivotaan hakeutuvan jo hoitoalalla toimivien lisäksi myös alan vaihtajia.

– Alajärven kaupunki on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Alajärvi on ollut alusta alkaen kehittämässä maakuntakorkeakoulun toimintamallia SeAMKin mukana. Sairaanhoitajakoulutuksen käynnistäminen on jatkoa tälle toiminnalle, sanoo Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen.

SeAMK Sosiaali- ja terveysalan yksikön johtaja Taina Viiala kertoo ratkaisun perustuvan ennen muuta työvoimatarpeeseen ja ennusteisiin. Sosiaali- ja terveyspalveluiden työvoimatarpeen kasvu johtuu mm. vanhusväestön määrän ja sitä myötä palvelutarpeen lisääntymisestä. Pula sairaanhoitajista koettelee koko Etelä-Pohjanmaata, mutta erityisen vaikea tilanne on maakunnan reuna-alueilla.
– Hienoa, että hyvin alkanut yhteistyö maakuntakorkeakoulun kanssa jatkuu ja kehittyy. Työelämään valmentavan ammatillisen korkeakoulutuksen vetovoima alueella on hyvä ja tällä tavalla vastaamme kysyntään, toteaa Taina Viiala.

Aiemmat kokemukset esimerkiksi Ähtäristä ja Kauhajoelta vastaavista koulutuksista ovat osoittaneet, että koulutuksen toteutus lähellä aikuisopiskelijoiden omaa elinympäristöä mahdollistaa työn ja opiskelun joustavan yhdistämisen. Asuinseudullaan tutkinnon suorittaneet myös useimmin jäävät töihin samalle alueelle.

– Laadukkaiden sotepalvelujen tarjoaminen kuntalaisille perustuu siihen, että alueella on riittävästi osaavia ammattilaisia, myös tulevaisuudessa. Näin ollen sairaanhoitajakoulutuksen käynnistyminen Alajärvellä mahdollistaa uusien sairaanhoitajien rekrytoinnin Järvi-Pohjanmaalle sekä lähialueille.

– Olemme todella iloisia koulutuksen käynnistymisestä ja haluamme olla konkreettisesti mukana koulutuksen suunnittelemisessa ja toteuttamisessa mm. tarjoamalla uusille opiskelijoille harjoittelupaikkoja perusturvan eri yksiköistä, toteaa Järvi-Pohjanmaan peruspalvelujohtaja Tanja Penninkangas.

Tammikuussa 2018 käynnistyvästä koulutuksesta vastaa SeAMK Sosiaali- ja terveysala. Käytännön järjestelyissä on mukana Etelä-Pohjanmaan maakuntakorkeakoulu.

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärven Nuorisovaltuusto ottaa tehtävänsä tosissaan
Seuraava artikkeliAlajärven 4H-yhdistys palkitsi nuoria