0.8 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Perheen pienimmille vesipeuhula Alajärvellä! Ilmoittautumisaikaa jatkettu.

Alajärven Uimahallilla järjestetään nyt kaikille 3-4 vuotiaille lapsille suunnattu ikioma Vesipeuhula, jossa tutustutaan veteen elementtinä leikin ja laulun varjolla.

Vesipeuhulaan pääsee mukaan 15 ensin ilmoittautunutta lasta vanhemman kanssa, ja se järjestetään viisi kertaa perjantai-iltaisin kello 17-17.45 aikavälillä 21.4.-19.5.

MAINOS

Vastaavi vesipeuhuloita on järjestetty muualla uimahalleissa, mutta Alajärvellä tämä on ensimmäinen kerta. Vastaava vapaa-aikaohjaaja Marjo Salmenautio kertoo, että Vesipeuhulan kautta kasvatetaan uimahallille uusia innokkaita käyttäjiä, kun lapset saavat turvallisissa olosuhteissa tutustua veteen ja uimahallin maailmaan.

Ohjaajana Vesipeuhulassa on uimaopettaja Saija-Leena Aalinniemi, joka kertoo että mukaan lähtevän lapsen ei tarvitse osata uida, sillä Vesipeuhulassa ollaan yhdessä vanhemman kanssa ja siellä leikitään, tutustutaan veteen elementtinä, miten se kantaa ja miten se vastustaa.

– Vesipeuhulassa lapsi oppii vesirohkeutta, joten se sopii todella hyvin myös vähän ujommille lapsille. samalla myös vanhemmat saavat vinkkejä, mitä tehdä lapsen kanssa uimahallissa myöhemminkin, Saija-Leena sanoo.

Leikkiä toteutetaan myös apuvälineiden kanssa ja mukana on myös laulua. Homma voidaan aloittaa ihan kahluusyvyydessä, jos lasta jännittää, eli aina mennään lapsen ehdoilla eteenpäin.

– Uimahallin äänet ja ympäristö voivat jo yksistään olla lapselle jännä juttu, joihin on turvallista totutella Vesipeuhulassa.

Mukaan Vesipeuhulaan voi ilmoittautua keskiviikkoon 19.4. mennessä Alajärven uimahallin kahvion kassalle numeroon 040 643 3145. Kurssimaksu on 25 euroa ja se maksetaan ensimmäisellä kokoontumiskerralla kahvioon.

Uimakouluja ja tekniikkaopetusta

Uinnin tekniikkaopetusta aikuisille ja yli 15 -vuotiaille nuorille on luvassa viikoilla 16-20 eli 21.4.-19.5., yhteensä viisi kertaa. Ryhmä kokoontuu perjantaisin kello 17-17.45 ja ilmoittautua tulee keskiviikkooon 19.4. mennessä Alajärven uimahallin kahvion kassalle numeroon 040 643 3145.

Ryhmään otetaan enintään 15 henkilöä ja kurssimaksu on 35 euroa. Opettajana toimii kilpauimari Jaakko Koivunen.

Mukaan tulijan ei tarvitse osata ennestään uinnin tekniikkaa, se opitaan kurssilla, mutta pinnalla pitää pysyä!

Lasten uimakoulut Alajärven uimahallissa ovat luvassa alkeisryhmiä viikolla 21-22, viikolla 22-23 ja viikolla 22-24. Nämä on suunnattu 5-8 vuotiaille uimataidottomille lapsille.

Uinnin jatkoryhmät on tulossa viikolla 21-22 ja 23-24. Jatkoryhmäläisillä tulee olla suoritettuna alkeismerkki tai saavutettuna vastaavat taidot.

Myös Lehtimäen uimahallilla on luvassa lasten uimakoulut viikolla 20 ja 21.

Tuula Jokiaho

Muokattu 13.4. : ilmoittaumisaikaa jatkettu 19.4. saakka

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät