2.6 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Yläkoululaiset konsertoivat Alajärvellä

Yläkoululaiset konsertoivat Alajärvellä Kiirastorstaina.

Konsertointi Alajärven koulun auditoriossa yhdessä Kirsi Rannon kanssa sai kipinän jo noin vuosi sitten. Oppilaiden musiikinopettaja Urmas Peräsalo sai tankokuningatar 1998 Kirsi Rannon houkuteltua Alajärvelle ja ideana oli lähteä tekemään oppilaiden kanssa yhteistä konsertointia.

MAINOS

Itse konsertin suunnittelu, laulujen valikoiminen, esiintyminen, roudaaminen, soittaminen, unohtamatta valotekniikkaa tai miksauspöytää ja niiden tekniikan oppimista sai oppilaat innostumaan. Oppilailla ja Kirsillä oli vain kolme tapaamista, jolloin harjoiteltiin ja esiinnyttiin yhdessä.

– Laulut, jotka valittiin, olivat hyviä sekä lauluvalikoima monipuolinen. Oli hidasta ja rytmikästä, uutta ja vanhaa. Harjoittelulla tuli varmempi olo laulamiseen sekä esiintymiseen, kertoivat oppilaat.

Valotekniikkaa uudessa auditoriossa sen uudella tekniikalla opetti Jyrki Paavola. Erityisesti koulun rehtoria ja opettajia on kiittäminen tästä mahdollisuudesta, että lahjakkaat nuoret pääsivät toteuttamaan itseään. Vaatii paljon yhteen hiileen puhaltamista ja järjestelyjä asian eteen, että on saatu hyvät puitteet laulaa ja soittaa.

– Täällä on äärettömän innokkaita ja lahjakkaita oppilaita. Oli upeaa tehdä yhteistyötä teidän kansanne, kiitteli musiikinpedagogiksi valmistuva Kirsi Ranto mukana olleita oppilaita.

Koulun lisäksi sponsereina ovat projektissa olleet Alajärven Osuuspankki, Markun Musiikki Hyllykalliosta sekä ravintola Alvariini.

Konsertissa soittivat myös yläasteikäisten Rockin SM – kisoihin osallistuneet Lipputangon soittajat. Yhtye sijoittui kisassa kolmanneksi.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät