-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Korsukuorolla 20-vuotisjuhlakonsertti

Alajärven Korsukuoron 20-vuotisjuhlakonsertissa kunnioitetaan 100-vuotiasta Suomea. Kuoro esiintyy Alajärven Nuorisoseuralla 30.4. kello 14.

Juhlaohjelmisto koostuu musiikista sadan vuoden ajalta Suomesta. Kappalevalinnoissa on lähdetty liikkeelle Suomen itsenäistymisen ajalta ja tullaan tähän aikaan saakka. Ne liittyvät Suomen historian eri tapahtumiin ja kuvastavat oman aikansa musiikkia. Joka vuosikymmeneltä kappaleita ei välttämättä kuulla, mutta ne sopivat ja sijoittuvat Suomen kohtaloihin itsenäisyyden taipaleen ajalta.

MAINOS

Luvassa onkin siis hyvin monipuolista musiikkia aina Satumaasta aina niin upeaan Finlandiaan saakka. Kuoroa johtaa Ismo Pitkänen ja säestyksestä vastaa Maria Toivonen. 15 kuorolaista ovat yhtä lukuun ottamatta Alajärveltä; yksi kuorolainen on Soinista.

Kuoro kokee esiintymisen olevan kunnia-asia ja se on kiitos veteraaneille, lotille ja kotirintamalla palvelleille. Veteraanit ovat aina olleet ja tulevat olemaan lähellä Korsukuoron sydäntä. Konsertti on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi, ja samalla se juhlistaa vuonna 1997 perustetun kuoron kaksikymmenvuotistaivalta.

Kuoron perustaneista jäsenistä suurin osa oli sotiemme veteraaneja. Kuoro on esiintynyt ympäri Suomen niin Helsingissä ja Kuopiossa kuin Tampereella ja Seinäjoellakin. Kuoron jäsenistä Eero Korkia-aho on ollut mukana kuoron perustamisesta lähtien ja hän toimi myös pitkäaikaisena kuoron puheenjohtajana. Nyt puheenjohtajana toimii Aulis Tuomela ja sihteerinä Asko Tupeli.

Ismo Pitkänen on johtanut kuoroa seitsemän vuoden ajan. Häntä ennen kuoroa ovat johtaneet Martti Kantola ja Terho Korpela. Pitkäsen myötä ohjelmistoon on tullut myös muita kuin sota-ajan lauluja. Kuoro laulaa paljon veteraanien eri tilaisuuksissa, jolloin sota-ajan lauluja ei tietenkään unohdeta.

Muissa esiintymisissä, kuten äitienpäiväkonserteissa, saatetaan esittää kevyempää musiikkia. Ohjelmisto valikoituu tilaisuuden mukaan ja se voi sisältää myös kansalaislauluja, isänmaallisia ja hengellisiä lauluja.

Korsukuoro on yksiääninen kuoro, ja vaikka onkin oma haasteensa saada kaikki laulamaan samaa ääntä, se saatetaan kokea helpommaksi kuin stemmoissa laulaminen. Kuoro onkin saanut kiitosta, että laulunsanoista saa selvää, kun se laulaa.

Kuorolaisten määrä on vähentynyt ikääntymisen myötä. Kuoro ottaa avosylin vastaan uusia laulajia! Sillä on ammattimainen johtaja, joka opettaa laulamista. Tämä kuoro onkin helppo tie opiskella laulua, jos harrastaa muutakin laulamista. Laulujen lomaan kuorolaiset lupaavat leppoisaa huumoria!

Vappuaattona järjestettävän juhlakonsertin lipun hinta on 10 euroa, joka sisältää kahvin ja pullan. Veteraanit pääsevät konserttiin ilmaiseksi.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät