13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Asumista ja hyvinvointia -messut Alajärvellä 6.5.

Kuudetta kertaa Järvi-Pohjanmaan alueella (Alajärvi, Soini ja Vimpeli) järjestettävien messujen teemana jatkaa tänä vuonna Alajärvellä asuminen ja hyvinvointi.

Vimpelistä alun alkaen lähtenyt messuidea on, että vuoro vuosina messut järjestetään kiertävänä vuorona alueen kolmessa kunnassa. Viime vuonna messut järjestettiin Soinissa.

MAINOS

Koko perheelle suunnatut messut tarjoavat jää- ja tennishallien alueella monipuolisesti alueen asumiseen ja hyvinvointiin liittyen toimijoiden ja yrittäjien esittelyjä. Sen lisäksi jäähallin esiintymislavalla tapahtumia on rytmitetty 15 minuutin jaksoihin tunnin välein.

Alajärveltä lähtöisin oleva pääesiintyjä on artisti Marko Maunuksela. Marko Maunuksela on karismaattinen ja rehti Pohjanmaan poika, jota kuvataan herkäksi tulkitsijaksi mutta myös vauhdikkaaksi viihdyttäjäksi.

Messuemäntänä lauantaina toimii alajärveläinen yrittäjä Maria Yli-Sikkilä. Messut tulee avaamaan eduskunnan varapuhemies Arto Satonen.

Messupäivälle on myös luvassa Alavolin tanssiesityksiä, jotka osin koostuvat Suomi 100 juhlavuoden kunniaksi tehtyyn Kalevala esityskokonaisuuteen. Alavolin tanssiesityksissä esiintyjien ikähaitari on alakouluikäisistä tytöistä ja pojista – aikuisiin saakka.

Iltapäivään on tarjolla tyttöbändienergiaa, jonka tarjoilee alajärveläinen yhtye VeroniCa. Yhtyeessä soittavat Laura Takala, Siru Pitkänen ja Katariina Sillanpää.

Yhteistyö Alvolin ja J-Tenniksen kanssa tuo messuille myös uutta säpinää. Uimahallin puoleiseen tennishalliin tulee erilaisia touhupisteitä perheen pienimmille. Hallissa pääsee pientä korvausta vastaan kokeilemaan erilaisia pelejä, liikuntavälineitä ja temppurataa.

Alavolin ja J-Tenniksen ohjaajat toimivat tässä lasten halliksi muuntautuneessa hallissa lapsiparkkina. Tämä antaa vanhemmille mahdollisuuden käydä tutustumassa messuosastoihin rauhassa.

Messuosastojen paikkana ovat Alajärven jäähalli ja toinen viereisistä tennishalleista. Tennishalliin on kerätty hyvinvointipalveluja tuottavia toimijoita, yhdistyksiä ja yksityisiä. Piha-alueelle sekä jäähalliin on saatu näytteilleasettajia yrityksistä. Messuille odotetaan yli 3000 kävijää.

Yritysyhteistyökumppaneina messutapahtumassa ovat vahvat paikalliset työnantajat Alajärven Sähkö Oy, Alajärven Osuuspankki, Alajärven Puhelinosuuskunta (Tekniset Japo), Finnlamelli Oy sekä Mäkelä Alu Oy. Itse messujen toteutuksesta vastaavat JPYP, JPK sekä Alavoli.

Tanja Kyrönlahti

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät