0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Kuvataidekoulu EERO:n näyttely Sininen ja valkoinen kaikilla mausteilla

Kuvataidekoulu EERO:n kevätnäyttely Sininen ja valkoinen kaikilla mausteilla on esillä Nelimarkka-museossa 21.5. saakka.

Perusopetuksen 7-9 -vuotiaat ovat luoneet näyttelyyn niin maalla, merellä kuin ilmassakin nähtäviä asioita.

Kuvataidekoulu EERO:n näyttely on saanut innoituksensa Suomi 100 -teemasta ja se on historian neljäs oppilastöiden näyttely Nelimarkka-museossa.

MAINOS

Ensimmäisen kerran kuviskoululaisten töitä on ollut museon grafiikan saleissa esillä maaliskuussa 1995. Tuolloin työt syntyivät Veli Ekroosin näyttelyn inspiroimana.

Syksyllä 2008 kuviskoulun oppilaat kävivät katsomassa Nelimarkka-museon Rock on nahkaa -näyttelyn. Näyttely innoitti työskentelyyn, jonka seuraukset olivat esillä museon grafiikan saleissa maaliskuussa 2009 nimellä Ihmisiä, idoleja. 2013 laaja, alueellinen taiteen perusopetuksen yhteisnäyttely Supersankareiden kohtaaminen valloitti koko museon.

Vuoden 2017 näyttely on nimeltään Sininen ja valkoinen kaikilla mausteilla. Näyttelyn kantavana teemana on suomalainen kuvataide kultakauden ajasta nykypäivään.

Näyttely levittäytyy myös museon ulkopuolelle ja tuo sinisen hehkun valkoiseen seinään.

Oppilaat ovat paitsi tehneet omia teoksiaan mestareiden teosten pohjalta, myös luoneet kokonaan uutta sinivalkoista taidetta satavuotiaan Suomen kunniaksi. Eri tekniikoilla tehtyjen piirustusten ja maalausten lisäksi näyttelyssä on kolmiulotteisia teoksia.

Lukuvuoteen sisältyy paljon harjoitusta, mm. värioppia ja välineiden hallintaa, mikä on nähtävissä näyttelyn teoksissa. Oppilastöitä on esillä museon alakerran grafiikan saleissa, mutta lisäksi näyttely levittäytyy myös museon ulkopuolelle.

Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kuvataidekoulu EERO on toiminut vuodesta 1979 ja on maamme vanhimpia kuvataidekouluja. Opetussuunnitelmaan perustuvaa kuvataiteen perusopetusta annetaan Alajärvellä, Lehtimäellä, Soinissa ja Vimpelissä, yhteensä seitsemässä eri toimipisteessä.

Vuosittain kuvataidekoulussa opiskelee n. 150 lasta ja nuorta. Opetus jakautuu ryhmittäin. 5-6 vuotiaat opiskelevat valmentavan opetuksen ryhmissä 1,3 oppituntia viikossa.

Perusopetus I ryhmäläiset ovat 7-9 vuotiaita ja perusopetus II ryhmäläiset 10-12 -vuotiaita, heillä on opetusta 2 oppituntia viikoittain. Yli 12 -vuotiaat jatkavat periodipajassa ja työpajoissa joissa oppitunteja on 3/viikko.

Tuula Jokiaho

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät