-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Sepän opissa Möksyn kylässä

Joukko vaasalaisia Naisten Valmiusliiton jäseniä hurautti lauantai-aamusta Möksyyn seppä Kyösti Heikkilän pajalle.

Päivän tarkoituksena oli itse työstää, eli takoa, jotain raudasta. Idea lähteä takomaan sepän pajalle lähti eräältä jäseneltä, joka oli käynyt takomassa ennen. Ja niin sovittiin virkistäytymispäivän vietosta Möksyssä.

MAINOS
Naisten Valmiusliiton Vaasalaisia jäseniä itse taottujen käsitöiden kanssa sekä takana seppä Kyösti Heikkilä.

Naiset viettivätkin sepän taitavassa ohjauksessa päivän, oppien mitä raudasta saadaan takomalla. Myös pajan työkalut tulivat tutuiksi; mikä on ahjo, alasin, ruuvipenkki tai pajapihdit.

Lopputuloksena sepän taonta pajalta tuli naula, vaatekoukkuja, takkasettiin osa ja kirjekuori veitsi. Ja mikä oli parasta, jokainen teki sen itse takoen.

Möksyläinen seppä Kyösti Heikkilä on opettanut Alajärven kansalaisopistolla taontakursseja 14 vuotta ja paja Kyöstillä on ollut jo yli 20 vuotta.

Taotun raudan viehätys on kiinnostanut ja kursseja on ollut joka vuosi. Tulevana syksynä on tarkoituksena pitää kansalaisopiston taonta kurssi naisille. Kyösti kiertää messuilla työnäytöksissä, joissa on myös myynnissä itsetehtyjä taonta käsitöitä.

Naisten valmiusliitto ry on valtakunnallinen yhteistyöjärjestö, joka on perustettu kaksikymmentä vuotta sitten.

Liiton tarkoituksena on kehittää naisten turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä valmiuksia koulutuksen kautta sekä lisätä naisten mahdollisuuksia toimia poikkeusoloissa yhteiskunnan hyväksi. Liiton toiminta ei ole sotilaallista.

Tanja Kyrönlahti

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät