13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Frisbeegolfrata avattiin vapputapahtumassa

Alajärven liikuntapalvelut, Alajärven 4H-Yhdistys ja Alajärven Latu järjestivät liikunnallisen vapputapahtuman Alajärven keskustan kuntoradalla vappupäivänä. Vaikka sää oli hieman tuulinen, aurinko paistoi eikä sää ainakaan estänyt osanottoa tapahtumaan.

SM-mitalisti Antti Kotilainen näytti frisbeegoldradan avajaisissa miten eri tavoin kiekkoa voi heittää.

Kuntoradan frisbeegolfradan avajaisissa avausheiton heitti kunnallisvaalien ääniharava Turo Kalliomaa. Kalliomaalla ei kertomansa mukaan ollut pelistä kokemusta kuin tyky-päivästä usean vuoden takaa, mutta hän oli kuitenkin tyytyväinen, ettei kiekko kopsahtanut lähimmän koivun kylkeen.

MAINOS

Hän epäili, että laji on kuin golfin peluu; hermojen hallinnan korkeakoulu. Olosuhteet lajin harrastamiseen on luotu, ja nyt tarvitaan lajista innostuneita käyttämään rataa ahkerasti.

Paikallaolijat pääsivät perehtymään lajiin SM-tason heittäjän Antti Kotilaisen avustuksella. 16-vuotiaan kivijärveläisen käsistä kiekot lähtivät eteenpäin niin vauhdikkaasti ja tarkasti, ettei yleisö voinut kuin hämmästellä nuoren pojan kauniisti liitäviä ja korin likelle kiekon liidättäneitä heittoja.

Kotilainen on harrastanut lajia neljä vuotta, ja kertoo heittelevänsä päivittäin 4-5 tuntia, välillä heittelyssä menee koko päivä.

4H-nuoret Aurora Kaartunen ja Venla Hautala järjestivät vapputapahtumassa lapsille ohjelmaa.

Hän on kiertänyt Alajärven radan noin 50 kertaa ympäri ja kehuu sitä hyväksi radaksi aloittelijoille. Muutama väylä on haastava. Hän kiertää radan itsekseen puoleentoista tuntiin, mutta uskoo, että porukallakin siitä selviää noin kahdessa, koska pitkiä siirtymiä ei ole ja useat väylät ovat helppoja.

Lajissa pääsee alkuun kolmella kiekolla. Kahdella hitaammalla on hyvä aloittaa, koska niitä on helppo hallita. Kotilainen sanoo, että laji sopii myös talvikeleille; silloin usein heitetään lyhyempiä ja teknisempiä heittoja, mutta lumi ei ole este lajin harrastamiselle.

Vappupäivän iltana radalla järjestettiin ensimmäiset kilpailut.

Vappupäivänä avattiin myös pyöräily- ja rullaluistelukausi. Nimiä käytiinkin kirjaamassa arpalipukkeisiin ahkerasti. Liikuntapalveluista olivat mukana Kirsti Kivelä ja Marjo Salmenautio. Kuntoradalle oli tuotu myös kävelysauvan näköisiä voimasauvoja, joita Tapani Hänninen Alajärven Ladusta kehotti kokeilemaan kuntoradalla.

Alajärven Ladun ja Liikuntapalveluiden tämän kesän pyöräilybongauskampanjana on bongaa kyläkauppa. Kohteet ovat entisiä tai nykyisiä kyläkauppoja. Kampanjassa mukana olevan kaupan tunnistat sen pihassa olevasta värikkäästä puukepistä. Aikaa bongailuun on heinäkuun loppuun saakka, joten pyöräilyaikaa on runsaasti.

4H-Yhdistys oli järjestänyt perheen pienimmille toimintaa. Aurora Kaartunen ja Venla Hautala pitivät lapsille palloleikkiä. Molemmat ovat ahkeria 4H-nuoria. Aurora kertoi osallistuvansa usein tällaisiin tapahtumiin ja Venla puolestaan pitää 4H-kerhoa. Mukana oli myös toiminnanjohtaja Krista Savola.

Jaana Koivukoski

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät