0.4 C
perjantai 29.3.2024

Tahko tuotti Ankkureille kirvelevän tappion

Miesten superpesis: Hyvinkään Tahko – Alajärven Ankkurit 2-0 (7-4, 3-1)

Alajärven Ankkureiden päävastustajiin miesten superpesiksessä tällä kaudella kuuluva Hyvinkään Tahko tuotti Ankkureille kirvelevän tappion 2-0 ( 7-4,3-1 ) voitollaan.

Tahkon voiton takuumiehiksi kohosivat kunnarin ja viisi tavallista juoksua iskenyt Ville Kero sekä kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti Ankkureiden ulkokenttää rokottanut Teemu Nikkanen.

Heidän ohellaan Tahkon ratkaisuhahmoihin kuului hyvän lukkaripelin ohella vaihtolyönneissään onnistunut Juha Puhtimäki.

Ankkureista muiden yläpuolelle kohosivat hyvin kärkilyönneissään onnistuneet Sasu Iivarinen (4/6), Kari Kellokoski (5/8) sekä Aki Orava (4/5).

Ankkureiden turmioksi koitui ottelussa huonot kotiutustehot. Sekä Tahko että Ankkurit pääsivät yrittämään ottelussa kotiutusta viisitoista kertaa, joista Tahkolle merkittiin kymmenen ja Ankkureille viisi juoksua.

Ottelun ensimmäinen jakso ratkesi kahteen läpilyöntiin. Uransa toista miesten superpesisottelua pelanneen B-juniori-ikäisen Jere Harjuvaaran lyötyä kakkospuolen pussarillaan toisen vuoron aluksi ottelun avausjuoksun puhkaisi Teemu Nikkanen kolmospesän päältä kunnarin ja yhden tavallisen juoksun arvoisesti ja Ville Kero kakkospesän päältä virhepompun avittamana kunnarin ja kolme tavallista juoksua, jonka jälkeen taululla komeilivat isäntien 7-0 johtolukemat.

Ankkurit sai pelijuonesta kiinni vasta jakson viimeisessä sisävuorossaan. Santeri Särkisen, Ville Väliahon ja Juha Katajiston lyömät juoksut eivät kuitenkaan riittäneet taisteluun jaksovoitosta.

Tahko aloitti vahvasti myös toisen jakson ja meni ensimmäisen tasoittavalla Ville Keron ja Aku Kettusen lyönneillä 2-0 johtoon.

Sami Mikkolanaho kumroi kolmannen aloittavalla Ankkureiden jakson ainoaksi jääneen juoksun Ville Keron täydentäessä hyvän pelipäivänsä tappikumuralla lyömällään ottelun päätösjuoksulla.

Matti Iivarinen oli pettynyt omiensa esitykseen.

– Ennen ottelua ajatusmaailma oli se ettei läpilyöntejä päästetä, mutta läpilyönteihin ottelun ensimmäinen jakso ratkesi. Emme pysty tällä hetkellä tasaiseen suorittamiseen sisällä, kuin väläyksittäin.

– Joukkueen nuoriso-osasto pelasi ennakkoluulottomasti ja sieltä tuli hyviä onnistumisia, mutta huonoon kotiuttamiseen pelimme tänään lopulta tyssäsi.

– Nuollaan kuitenkin haavat ja aloitetaan valmistautuminen seuraavaan ottelun, joka on Kitrolla ensi tiistaina Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan, päätti Iivarinen.